Pro paní Věru jsem připravila tři varianty dětského pokoje. V místnosti jsou dvě okna a dveře, a také výklenek, což nás při zařizování trochu omezuje. Každá varianta má jiné dispoziční uspořádání. První dvě jsou pro hodně malé dítě, které potřebuje nejvíce bezpečný volný prostor pro hraní. Ve všech variantách je pokoj světlý a barevný, ale tak, aby se líbil i staršímu dítěti, až povyroste.

V první variantě je postel umístěná ve výklenku za dveřmi. Je to pocitově nejbezpečnější místo. Postel má úložné prostory pro ukládání hraček (je třeba je často větrat, a otáčet matraci). Za postelí je velká fototapeta s motivem trávy a kapek vody, která působí uklidňujícím dojmem. Proti vstupním dveřím je velká vestavěná skříň na oblečení. Chlapec sice ještě nechodí do školy, ale psací stůl může zatím sloužit při kreslení oblíbených ryb.

Druhá varianta počítá s postelí umístěnou proti vstupním dveřím. Za postelí je velká fototapeta s motivem mořského světa. Psací stůl zůstal na stejném místě, na stěnu jsem zavěsila kapsář na klučičí tajnosti s motivem rybek. Vestavěné skříně jsou umístěné ve výklenku.

Třetí návrh je varianta s nejvíce úložnými prostory, v podstatě by mohl vydržet až do studentských let (pokud fotbal nevystřídají jiné zájmy). Postel se opět vrátila na místo do výklenku, vestavěné skříně jsem umístila naproti ní a zvětšila jsem pracovní stůl, který je navíc doplněný o další úložné prostory – kontejner a skříňky u stěny. Vše doplňuje fototapeta fotbalového míče v trávě a vtipná samolepka na zdi za postelí.

Líbil by se takový pokoj i vašim dětem? Napište nám do komentářů.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz