Barevné řešení bude opět stejné, jako v ostatních částech domu – tedy šedá a nerez. Vybrala jsem obklady a dlažbu ze série Manhattan. Vyhovuje mi odstín, který není nevýrazný, ale ani příliš tmavý. V koupelně je sice zdroj přirozeného osvětlení – okno, ale není příliš velké, a je umístěné až pod stropem místnosti.

V koupelně musí být umístěná toaleta, dvě umyvadla, vana a sprchový kout. Vanu a sprchový kout si majitelé přáli atypické, rohové, se zkosenou čelní stěnou. Do této koupelny by se mi prostorově líbilo trochu jiné řešení, tak nabízím obě k posouzení.

Varianta designérky:

Záchod je umístěný ve výklenku, který je cca 90 x 90 cm. Je to ideální místo – při vstupu do koupelny není téměř vidět, poskytuje soukromí. První, co příchozí uvidí, jsou umyvadla. Majitelé si přáli dvě. Je to praktické, obzvláště v případě, že je v domě pouze jedna koupelna. Ranní hygiena tak nemusí probíhat jako souboj o místo na čištění zubů. Vana je umístěna pod oknem, z poloviny ukrytá za stěnou sprchového koutu. Ten je díky prostorné koupelně velkorysý, jeho rozměr je 120 x 90 cm. Druhou stěnu jsem nedělala zděnou, nechala jsem ji prosklenou, aby koupelna působila vzdušněji a světleji.

Varianta paní Vlaďky:

Záchod je na stejném místě, jako v prvním návrhu. Vlastně je umístění veškeré sanitární keramiky stejné, změnily se pouze tvary. V této variantě mi koupelna opticky přijde menší a stísněnější. Také vstup do sprchového koutu není tak pohodlný. Uvidíme, kterou variantu si majitelé vyberou. Doufám, že se s námi podělí o fotografie realizované koupelny.

Šedá barva obkladů a dlažby je skvělý základ pro barevné doplňky, hodí se téměř všechny barvy, hlavně výrazné – červená, fialová, žlutá….

A jak jste na tom vy? Kterou variantu byste zvolili?

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz