Dáme vám několik příkladů. Třeba takový Mario Philippona. O tom, co jeho nábytek ukazuje, není žádných pochyb. Jeho múzou jsou ženy a jako takové je i promítá do svých nábytkářských uměleckých děl. Ano, jsou to vlastně sochy, které splňují účel nábytku – jako skříně, lampy, komody… Všude jsou ženská ňadra, nohy, zadečky. Vše perfektně provedené z luxusního dřeva.

Kdo by chtěl něco ještě odvážnějšího, může si od něj objednat vlastní kusy na přání. Mario Philippona říká, že pokud jde o ženské tělo, není na něm hranic. Takže si tu můžete prohlédnout třeba stůl ve tvaru vaginy.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:

Ale Mario Philippona není jediným, který se zabývá takovým designem. Například Joep van Lieshout ve svém sochařském ateliéru vyrábí i nábytek. Originální a unikátní. Jeden kus od všeho. Mnoho jeho výrobků ale dost provokuje. Například vytvořil gigantickou sochu ženských pohlavních orgánů, lampičku muže s ohromným penisem… Jeho tvorba v tomto ohledu nezná hranic.

Ve fotogalerii ale máme výrobky dalších designérů světových jmen, jako je Ettore Sottsass, Allen Jones, Fabio Novembre apod.