1. Geometrický vzor

Pravidelné opakování geometrického vzoru působí uklidňujícím dojmem. Tapeta Cocoa z kolekce Josephine od české firmy Lavmi kombinuje světlý podklad se zlatavě okrovým motivem. Ten rozvíjí stávající barevnou koncepci a interiér výrazně zútulní. Vzor by na hranici podlaží mohla efektně ukončit dřevěná rampa se zabudovanými svítidly, které interiér s nedostatkem přirozeného světla doslova rozzáří. Cena za roli tapety je 1270 Kč.

O CHYBÁCH V INTERIÉRU JSTE SI MOHLI PŘEČÍST:

2. Trochu romantiky

Něžný, lehce romantický výraz interiér získá s tapetou Boreal od Casadeco. Květinový vzor v teplých tónech interiér zjemní a zútulní, zatímco světlý základ bude mít jen minimální vliv na stávající neutěšené světelné podmínky. Ty by výrazně vylepšilo zrcadlo ve zlaceném rámu, instalované místo obrazu. Firma Casadeco má v nabídce také polštářky a závěsy, které tapetu vkusně doplní. Ceny tapet od firmy Casadeco se pohybují od 1820 do 1910 Kč (podle dodavatele).

3. Exotická Afrika

Nepřehlédnutelná tapeta Sydney od Casadeco interiér ztmaví, dodá mu typicky pánský charakter a exotickou atmosféru. Tmavá stěna vytvoří působivé pozadí pro světlou, lehce nazelenalou pohovku a zmenší kontrast mezi sytě hnědou podlahou a bílými stěnami. Etno styl nejlépe dokreslí suvenýry z cest nebo ručně vyráběné stylové dekorace. Ceny tapet od firmy Casadeco se pohybují od 1820 do 1910 Kč (podle dodavatele).

Ing. arch. Veronika Haroldová