1. Barevné oživení

Harmonické barvy, kvalitní příze a klasické vzory vlněného koberce ho propojují s architekturou stavby. Originální koberec Ancient od firmy BoConcept s rozměry 170 x 240 cm vypadá, jako by vznikl recyklací několika starých koberců. Celek opticky sjednocují harmonicky sladěné odstíny zelené, které navazují na zeleň v interiéru a černo-bílému interiéru dodávají vitalitu (cena 29 200 Kč). Podobný koberec má v nabídce firma Snel Furniture.

VYVARUJTE SE DALŠÍM CHYBÁM:

2. Luxusní hovězina

V moderních interiérech se již několik let objevují kožené a kožešinové koberce, které svou strukturou a přirozenou nepravidelností vzoru zjemňují strohost utilitárních tvarů minimalistického nábytku. Koberec Bueno je půvabný jemnými barevnými přechody čtverečků z hověziny, které vytvářejí vzájemně se prolínající bílý, hnědý a černý pruh. Koberec o velikosti 140 x 200 cm prodává BoConcept za 24 470 Kč.

3. Moderní klasika

Kdo se rozhodne respektovat a decentně podtrhnout základní barevně uměřené černo-bílé schéma, sáhne po shaggy koberci s vysokým vlasem. Praktický melír míchající černou a krémovou působí ve výsledku jemně a elegantně s nádechem luxusu. Výsledný šedý odstín zmírňuje tvrdý kontrast černé a bílé na sedacím nábytku. Koberec Romeo ve velikosti 170 x 240 cm prodává BoConcept (cena 21 830).