Přítomnost této společnosti na českém trhu se stále více prohlubuje. V posledních letech byly otevřeny čtyři showroomy: v Brně, Ostravě, Pardubicích a Praze, jež se staly základními kontaktními místy pro ty, kteří si chtějí vybrat kvalitní dveře, a svůj byt či dům tak zosobnit. Společnost FerreroLegno mimo to, že představuje to nejlepší z italského designu, zároveň snoubí hledání estetického řešení a technologické inovace, s tím vědomím, že dveře mimo jiné musí plnit mnoho funkcí, a ne být jen pouhou součástí zařízení bytu.

Firmy pro vás

Každý výrobek společnosti FerreroLegno je výsledkem celé řady speciálních řešení, která nejsou pouhými detaily, jsou totiž schopna dveře vyzdvihnout jako jedinečný výrobek, a rozšiřovat tak do nekonečna možnosti a variabilitu typů: frézování drážek na pantografu v úhlu 90° spojuje jednotlivé linky a kouzlí různé tvary, systém dvojitého skla zároveň izoluje místnost od hluku a dovoluje vstupovat do místnosti jen světlu, technologie "silent system" zaručuje tiché zavírání dveří, ohraňovací systém 4 esteticky a efektně obloží hrany stejným dřevem, jako je dřevo celé plochy křídla, nátěry polyesterovými laky zajišťují dlouhotrvající lesk a textura Trame zdůrazňuje přírodní strukturu dřeva. Jedná se o moderní řešení, která ze všech dveří společnosti FerreroLegno vytváří opravdu jedinečné a nezaměnitelné kousky. Design Made in Italy jde ruku v ruce s vývojem každého výrobku a je na takové výši, aby uspokojil jakýkoliv požadavek zákazníků. Výzkum a vývoj společnosti FereroLegno nadále pokračuje a je ovlivněn barevným a rozměrovým provedením od kliky až po křídlo dveří. Jedná se o designové modely, které zákazníci ocení, jsou prezentovány v novém grafickém provedení s novými vychytávkami. Jednotlivé kolekce jsou obohaceny o nová řešení, která jsou schopna obnovit předchozí modely svým vkusem a elegancí. Luxusní dveře společnosti FerreroLegno, počínaje modely kolekce Exit, kde přísnost tvarů a zdůrazněná podstata se vzájemně doplňují, přes texturu Trame, po mnoho řešení v rámci kolekce Replica, ve které modely jako Area (nový model dveří), Logica, Liss, Sintesi a Forma tvoří širokou škálu tradičních, či moderních možností v syntetickém povrchovém dokončení. Každý výrobek této společnosti má svoji osobitost, a zákazník má tak ideální příležitost neomezeného výběru moderních dveří i díky tomu, že může navštívit internetové stránky, nebo si nechat poradit v prodejnách, které značku FerreroLegno přímo zastupují.

Novinkou z kolekce Replica je právě již zmiňovaný nový model Area – dveřím dodává větší odolnost a nový koncept dvojrozměrnosti. Charakterizován silnostěnnou deskou se model Area odlišuje rozsahem mezi objemy dodávanými s původními znalostmi. U Area/4 vodorovný směr dekoru obohacuje jádro křídla jeho přetvořením na nový zvláštní model, elegantní a propracovaný, k dispozici je v provedení bianco (v bílé), grafis bianco (v bílém kartáčovaném dekoru), rovere (v dubu) a rovere grey (tmavém dubu).

Na druhé straně je provedení dveří z dýhy a v tomto případě nesmíme zapomenout na Suite Trame, vyjádření maximální přirozenosti. Prvky, které charakterizují kolekci Suite, jsou obohaceny odborným výběrem a zpracováním jasanových desek. Významnými představiteli této kolekce jsou pravé úhly – přesné frézování profilů, které určují zřetelné odlišení svislic a příčníků. Povrchová úprava Trame interpretuje prostor s novou dynamičností a vyzdvihuje přírodní vzhled. Vodorovná a svislá kresba letokruhů se střídá na přechodech a hladkých obvodových páscích na křídle dveří, v nepřerušovaném toku, který soustřeďuje pozornost na povrchu materiálu. Desky kartáčované a skládané s ohledem na stavbu masivu dávají dveřím elegantní vzhled obohacený hladkými partiemi. Povrchová úprava Trame, která dobře ladí s jednoduchostí Suite, má tu přednost, že výrazně vyzdvihuje žilkování, představuje silný dojem při dotyku s materiálem, odhaluje zvláštní péči při výběru a montáži desek. Na počátku vzniku je pečlivé mechanicky prováděné kartáčování povrchu desky (za účelem odstranění měkké části žíly a odhalení tvrdší odolnější části).

Konečná povrchová úprava matným lakem, který je k dispozici v široké škále barev, sjednocuje povrch bez skrývání přírodního vzhledu dřeva.

Materiály, tvary a barvy se splétají v hledání ideálního řešení celku. Tudíž i zárubeň může být univerzální. FerreroLegno doposud nabízela jedenáct zajímavých typů zárubní, počínaje modelem Minimal, po Genius, nebo od Quality a Inquadrem konče.

Od roku 2012 se čím dál tím více prosazuje dvanáctý návrh zárubně: Continuo, tzv. "skrytá zárubeň”, která se zrodila z požadavku co nejvíce obohatit a sladit dveře s okolním prostředím zároveň. To se podařilo sice diskrétním, ale na charakter bohatým řešením. U již zmiňovaného modelu Continuo došlo k zeštíhlení rámu, čímž dveřní křídlo a rám esteticky a funkčně lícují se zdí a nabízejí příjemnou kontinuitu prostoru a plochy. Tato milimetrová hloubka zárubně každého naláká a každého podmaní, celé dveře pak překvapí svou jednoduchostí a diskrétností.

Společnost FerreroLegno představuje své kolekce a modely na svých nových internetových stránkách, podobné portálu, které připomínají bohatý portál plný nejrůznějších zpráv a doporučení v nové komunikační kampani schopné vyzdvihnout roli dveří coby hlavního protagonisty prostoru a jeho zvětšení. Ideje firmy se materializují a tvář Marka Vašuta je jejich konkrétním vyjádřením. Příležitost pracovat na trhu střední Evropy se ukázala být pozitivní, jelikož Česká republika dokázala využít předností této ryze italské společnosti. A nyní je třeba jít dál, posílit touhy a nadšení, aby výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Kontakt: www.ferrerolegno.cz