Nabídka zvířecího nábytku je opravdu pestrá. Ale přiznejme si to – v Čechách poněkud nudná. I v zahraničí není nic extra, a tak někteří lidé si dělají doma sami některé zajímavé prolézačky pro kočky, boudy pro psy a místa na jídlo. A také se o tohle zajímají designéři. Třeba takový Seungji Mun se rozhodl, že nabídne čtyřem milionům chovatelů koček v USA nápad na parádní sedačku s tunelem pro kočky. Nic složitého to není. Trubka je standardní plastová odpadní roura a sedačka samotná pak očalouněný na míru vyrobený kus nábytku.

Paul Kweton zase za design tohoto houpacího křesla sklízí ovace na celém světě. Když jsme jej před nedávnem nabídli našim čtenářům na Facebooku, hned se ptali, kde se to dá koupit. Zatím nikde. Designér hledá někoho, kdo by byl schopen tuto židli vyrábět za rozumnou cenu.

Zde najdete další produkty domácích šikovných rukou nebo designérů z celého světa:

Ve fotogalerii jste mohli narazit na jednu zajímavou podstropní kočičí dálnici. Jenže to není všechno. Starší pár, který miluje kočky, jim přizpůsobil celý svůj dům. Podívejte se sami na tohle video:

A co na to průmyslová výroba? Tak ta se snaží držet krok, ale stále to je trochu slabší. Přesto najdeme po světě spoustu zajímavých výrobků. Například tohle je fantastická prolézačka pro kočky z amerického obchodu Spoil My Kitty, která nejen že je funkční, ale také má vynikající design.

Celou sérii fantastických domečků pro domácí mazlíčky najdete na Amazon.com, takže si je můžete koupit i vy a nechat si je dovézt domů. Jsou z plechu, ze dřeva i z plastu. Jejich celou galerii najdete zde: