Světlá podlaha

Světlá podlaha není z hlediska údržby právě praktická, dokáže však každý interiér působivě zvětšit. Bytový designér zde upřednostnil její klady před zápory, protože v extrémně malém prostoru je optické zvětšení a pocit vzdušnosti nanejvýš žádoucí. Podlaha není čistě bílá, ale krémová, která je oproti první variantě nepatrně milosrdnější k drobným nečistotám. Ve stejné barvě ji doplňuje kusový koberec s rozkošnicky vysokým vlasem, který zútulňuje sezení a podtrhuje něžný, spíše ženský charakter interiéru.

Pastelové barvy

Krémovou podlahu doplňují výhradně pastelové barvy, a to v mnoha odstínech. S podlahou dokonale ladí výmalba, která rozvíjí její teplý odstín přidáním oranžové a hnědé, takže výsledné odstíny se pohybují někde mezi meruňkovou a teple béžovou. Další významnou barvou je světlounce fialová, která oranžovou efektně doplňuje. Objevuje se na ostrůvku kuchyňské linky, lehce avantgardním odkladním stolečku a lampičce. Aby celek nepůsobil nudně, oživují ho sytější žluté a červené tóny dekorativních polštářků.

ČTĚTE TAKÉ:

Neutrální bílá

Ačkoliv je interiér koncipovaný výhradně ze světlých barev, přesto zde nesmí chybět bílá. Její neutralita nechává vyniknout všechny ostatní barvy a doslova podmiňuje jejich smysl a efekt. Pokrývá kompletně celý strop, který na první pohled zaujme svou členitou konstrukcí s uměle vytvořenými světelnými rampami. Svítidla v nich ukrytá rozehrávají bílou plochu stropu působivým prolínáním světel a stínů a dodávají mu atraktivní vzhled. Bílý strop doplňují plastové sedáky barových židlí ve vysokém lesku.

Efektní osvětlení

Dalším neopomenutelným architektonickým prostředkem k optickému zvětšení a pocitovému otevření prostoru je často podceňované osvětlení. Přesvětlený prostor působí optimisticky, čistě a vzdušně. Zde jsou harmonicky zkombinovány hned čtyři druhy osvětlení: rampa nad oknem osvětluje interiér příjemně měkkým světlem, odraženým od stropu, obrázky za sedačkou osvětlují zabudované halogeny jasným akcentním světlem, celkové osvětlení zajišťuje dekorativní lustřík a intimní atmosféru navodí stolní lampička s tónovaným stínidlem.

Vtipné doplňky

Tento výměrou skromný interiér je na doplňky nečekaně bohatý. Protože nejefektnější doplňky jsou vždy ty s větším měřítkem, v tomto nevelkém pokoji převzaly jejich roli malé solitéry. Odkladní stoleček připomínající fialovou dýni s metalízovým leskem vytváří s dvojicí dřevěných stoliček na místě konferenčního stolku poněkud nesourodou, přesto však působivou skupinku. Dvojice obrázků s abstraktním motivem oživuje a člení světlou stěnu za sedačkou a jejich barevnost rozvíjejí žluté a červené dekorativní polštářky.