1. Něžná romance

Tento jemný a něžný závěsný lustřík od firmy KARE je díky kaskádovitým ověskům z drobných skleněných korálků vyhledávaným svítidlem do dámských budoárů, kam vnáší ženský tón. Plošky korálků se ve světle nádherně třpytí a jejich proměnlivé odlesky dodávají subtilnímu lustru až éterickou křehkost. Rozměry svítidla jsou 28 x 28 x 55 cm a světelný výkon 60 W teple žlutého světla klasické žárovky. (Cena 1 390 Kč)

ČTĚTE TAKÉ:

2. Moderní elegance

Svítidlo Sophia 5 patří mezi novinky od firmy Azzardo a v interiéru působí vždy velmi noblesním dojmem. Jeho elegantně zaoblený povrch tvoří čiré skleněné kameny, které se po rozsvícení nádherně třpytí a přitahují zaslouženou pozornost. Největší svítidlo z této řady nabízí pěkný světelný výkon: 5 x 40 = 200 W. Aby zdroje při pohledu na svítidlo neoslňovaly, jejich světlo jemně rozptyluje skleněný difusor. (Cena 10 680 Kč)

3. Oživená historie

Svítidlo Elmo od české sklářské firmy Preciosa v sobě okouzlujícím způsobem spojuje zdánlivě neslučitelné: historické odkazy a soudobou technologii. Mnoharamenný lustr v retro stylu má nosnou pochromovanou konstrukci elegantně zabudovanou v křišťálu a jeho ramena jsou osazena řadami LED-diod. Ty nejenže výrazně šetří energii, ale umožnily designérovi vytvořit velice originální, subtilní svítidlo, které v interiéru zaujme na první pohled. (Cena k doptání.)

Titulní foto: Thinkstockphotos.com