Minule jsme se podívali na realizaci zádveří. Ten samý dům, jen o pár dveří dál, nabízí domácí pracovnu. A i tady bylo zapotřebí pořádně zapracovat na interiéru. To, co tady stálo, byl tradiční sektorový nábytek nevzhledného tvaru, špatného materiálu a otřesného designu.

V ořechu

Nejdříve je zapotřebí říct, že veškerý nábytek v provedení ořech dýha je vyrobený na míru. Knihovna skoro přes celou stěnu pojme nespočet knih a pořadačů na dokumenty. Podle požadavku klienta jsou některé díly knihovny uzamykatelné.

Aby nebyla kresba dřeva narušována, jsou použita malá subtilní madla.

V podobném duchu byl navrhnutý a následně vyrobený i pracovní stůl – ničím nenarušená krása dřeva, šuplíky nenápadně schované do desky. Nohy má v chromovaném lesku a na první pohled je patrný vysoký řemeslný um.

rekonstrukce pracovny

  • Nábytek na míru – 84 345 Kč (bez DPH) Stolářství Bača
  • Židle Gliss – 4 381 Kč Nábytek Vazda
  • Hovězí kůže – 3 490 Kč Ikea
  • Doplňky – Loooox doplňky
  • Osvětlení – Artemide

Vaida Kraus

Bytová architektka a designérka, absolventka DesignŠkoly Praha, obor interiérový design. Profesionálnímu navrhování interiérů se věnuje od roku 2004. V roce 2010 založila interiérové studio vaidaDESIGN. Navrhuje soukromé a veřejné interiéry, věnuje se rekonstrukcím, nábytkovému designu a poradenství v oblasti bydlení. www.vaidadesign.cz ***