Keramická dlažba?

Volba odolné keramické dlažby na podlahu rozhodně nebyla špatná, ale polemizovat lze určitě o volbě dekoru. Místo nepříliš zdařilé napodobeniny dřeva by lépe vypadal dekor, který se netváří jako jiný materiál. Kromě toho lesklý povrch v tomto případě působí zbytečně levně a evokuje spíše veřejný prostor. Surový beton na stěnách by lépe doplnil matný povrch dlažby, nebo naopak dokonale lesklá speciální stěrka, která by s ním působivě kontrastovala.

Betonové stěny

Atmosféru a tón interiéru udávají odvážně zvolené materiály stavebních konstrukcí. Nepravidelný povrch, proměnlivá teple šedá barevnost ve spojení s výraznou strukturou betonu rozlehlý prostor zútulňují a obohacují ho o originální atmosféru. Sytě šedá stěna celý interiér pocitově „kotví“ a vytváří černé televizní obrazovce pozadí, na kterém zbytečně nevyniká. Betonové panely dekorují polopříčku za pohovkou pravidelným rastrem spár a rytmem montážních otvorů.

Jednoduchý nábytek

Nábytek je zde omezený na úložný díl pro CD/DVD pod televizí, který opticky odlehčuje bílá barva a horizontální podnoží na nízkých nohách. Ani sedačka v přírodním odstínu na sebe nestrhává přílišnou pozornost a interiér oživuje jen decentně strukturou potahové látky. Konferenční stolek z černohnědého dřeva vnáší do prostoru žádoucí kontrast a barevně i tvarově navazuje na černou stojací lampu. S pohovkou ho barevně propojuje světlý koberec s rozkošnicky vysokým vlasem.




Rafinované osvětlení

Osvětlení interiéru není překvapivě řešeno nijak sofistikovaně ani komplikovaně. Jsou zde pouze dvě svítidla, která potvrzují pravidlo hájící kvalitu před kvantitou. Stojací lampa hraje v interiéru roli výtvarného díla – elegantní solitér vedle černé barvy zaujme ladnými křivkami. Nástěnné svítidlo v pozadí kouzelně prozařuje tmavý kout a z dvojice prostých keramických váz dělá „hvězdy“ interiéru. Efekt obou svítidel je ovšem podmíněný jejich nadstandardně vysokým světelným výkonem.


Pár doplňků…

Stejně jako nábytku, ani doplňků zde není příliš mnoho. Kromě větší rostliny v popředí patří mezi nejvýraznější vázy v pozadí, jejichž krásu rafinovaně podtrhuje zvolené osvětlení. O přiměřené barevné vzrušení se postarala oranžová váza na televizní komodě společně s dekoračním polštářkem stejné barvy. Váza s živými květy na konferenčním stolku a několik dalších drobností interiér příjemně zabydlují a zjemňují jeho velkorysé měřítko.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com