1. Lehké záclony a plisé roletky

Kombinace jemné záclony s barevně kontrastním textilním plisé vytváří velmi efektní a současně praktické duo, které respektuje stávající pánský charakter interiéru. Plisované roletky lze vybírat z mnoha barevných verzí a v létě ochrání interiér před nepříjemným slunečním svitem. Záclony svým jemným organickým vzorem přirozeně navazují na obloukové prosklení a kruhový koberec, současně podtrhují tvar kruhových svítidel. Roztažením záclon v určitém segmentu lze upozornit na momentálně nejatraktivnější výhled na město nebo třeba západ slunce…

Cena látky Maras použité na záclony od firmy Saum & Viebahn se liší dle konkrétního dodavatele a pohybuje se kolem 1300 – 1600 Kč/bm v šíři 140 cm.

2. Elegantní hra barev

Zajímavé, decentní, a přesto půvabné řešení nabízí kombinace lehce tónovaných záclon vytvářejících společně barevně harmonický celek. Jemně odstupňované odstíny záclon pomohou přirozeně rozčlenit monumentální délku prosklené obloukové stěny a zjemnit její měřítko. Propojením s barvami použitými v interiéru mu dodají přesvědčivost a útulnost. Pro tento účel se výborně hodí jemné dobře splývavé záclonoviny bez vzoru, např. lehké voály nebo mušelíny (cena dle typu záclony).

3. Decentní vzory

Pokud by měl interiér získat výrazně ženštější charakter, musí se do něj zapojit vzory, které tu zcela chybí. Do moderního minimalistického interiéru výborně zapadnou geometrické vzory z kolekce Skandic od Prestigious Textiles, které na našem trhu zastupuje např. firma Styltex. Efektní vzory v elegantních neutrálních odstínech béžové a šedé na měkce bílém pozadí nenaruší stávající střídmou barevnost interiéru, a přesto ho velmi efektně oživí! (ceny se liší dle konkrétního vybraného vzoru z kolekce)

Titulní foto: Thinkstockphotos.com