A to byl také úkol pro designéry z architektonického studia X+L. Zadání přišlo od společnosti Random Studio, jež zaměstnává především designéry, programátory, animátory a další kreativce. Jelikož se toto studio během jednoho roku rozrostlo o 16 zaměstnanců, bylo nutné hledat a vybavit nové kanceláře, které by splňovaly prostorové nároky.

Důležitým aspektem při zařizování interiéru kancelářských prostor byl požadavek Random Studia na vytvoření kreativního pracovního prostředí. Nejlépe aby se zařízení přibližovalo domáckému prostředí, kde mohou lidé v klidu a bez omezení tvořit.

ČTĚTE TAKÉ:

Vnitřní prostory tedy měly vypadat vizuálně hezky, ale přitom ne příliš designově. Proto se architekti v první řadě zaměřili na naplnění prostoru zelení. A na tu v těchto kancelářích narazíme skutečně všude. Na podlaze bylo vyčleněno několik míst pro jakési minizahrádky a část rostlin je dokonce zavěšena v květináčích visících ze stropu.

Nechybí zde ani dostatek denního světla, které do interiéru vniká proskleným stropem a dál se pak po prostoru odráží díky panelům se zrcadly. Aby místnosti nepůsobily příliš chladně a odměřeně, je většina nábytku vyrobena ze dřeva a doplněna textiliemi v zemitých barvách.

Foto: Kasia Gatkowska