Běžné jsou otočné dveře, ale kvůli malému prostoru nám mohou více vyhovovat posuvné či skládací dveře. Jiné nároky budeme mít na vnější vstupní dveře, které musí odolávat různým povětrnostním podmínkám. Chceme, aby odolávaly i útokům zlodějů. V takovém případě zvolíme bezpečnostní dveře PORTA DOORS. U interiérových dveří bude převažovat požadavek designu. Spolu s nábytkem budou určovat vlastní styl interiéru. U nich bude rozhodovati to, zda jde o hladké, či profilované křídlo, plné, nebo prosklené. Dveře PORTA DOORS mají například modely se vsazeným sklem, tedy bez rámečků.

Přírodní dýha, nebo dokonalé imitace dřeva ve 3D?

V sortimentu dveří PORTA DOORS je bohatá nabídka dekorů. Oblíbené jsou dřevěné dýhy, protože přírodní dřevo je nám blízké. Dveře PORTA DOORS mají na výběr na třicet přírodních dýh z dřevin celého světa. K nejčastějším patří dub, javor a ořech a každá dýha je ještě v dalších odstínech. Například u dubu si můžete vybrat až ze šesti odstínů. Levnější, ale se stejně atraktivním povrchem jsou laminátové dveře. Využívají různých imitací dřeva a díky moderním technologiím jsou k nerozeznání od přírodních povrchů. Dokážou totiž věrně zobrazit nejen odstín, ale i strukturu. Při pohledu na takové dveře vidíme i vystouplé linie dřevěných vláken. Ne nadarmo dostávají dekory označení 3D.

Při výběru dveří musíme myslet i na zárubně. Původní kovové zárubně už dnes nahradily obložkové dřevěné zárubně, ale vývoj jde dál. Trendem je stejná rovina stěn a dveří. Toho lze docílit použitím bezobložkových zárubní neboli skrytých zárubní. Speciální zárubeň se instaluje do zdi, takže není vidět. Mezi stěnou a vlastním křídlem dveří je jen úzká spára. Podobně je to u posuvných dveří. Značka PORTA DOORS má už bezobložková stavební pouzdra ve dvou variantách. Model EVO LINE jen naznačuje rám dveří pomocí hliníkového rámečku, model ABSOLUTE je zcela bez obložek.

Největší český showroom dveří, dveřních systémů a podlah

Dveře a dveřní systémy od renomovaných výrobců dodává a montuje firma Studio Interier Janíček už od roku 1999. Neustále rozšiřuje svoji působnost, takže dnes disponuje sortimentem například celoskleněných dveří, celoskleněných stěn včetně grafoskla či půdních stahovacích schodů. Jejich nabídku si můžete prohlédnout v největším českém showroomu dveří a dveřních systémů v Mladé Boleslavi, kde je k vidění na 120 druhů dveří a zárubní, modely stavebních pouzder či na 150 dekorů podlah.