Skrytá krása

Společnost M&T nabízí dveřní kování. A ne ledajaké. Dnes už mají dokonce známku Red Dot za design. My se však pozastavili ne nad oceněnými díly, ale nad jejich fantastickým nápadem – zapuštěnou rozetou do dveří. Ta je silná pouhé 4 mm, a díky tomu z plochy dveří nevystupuje jako klasické rozety o tradiční síle 12 mm. Fantasticky se tak hodí k bezpolodrážkovým dveřím, které mají i skryté závěsy, a dveřní křídlo tak působí designově velice čistě. (viz titulní foto)

Wolfram

Společnost Trachea přinesla na český trh novou fólii, která udělá radost všem, kteří chtějí modernější kuchyně a bílá jim moc nesedí. Naopak, technicistní kuchyně potřebují výraznou barvu sdílející jejich ducha. A to řada fólie Wolfram určitě splňuje. Má tmavě šedou barvu s výraznou strukturou. V kombinaci s bílou a pastelovou barvou, jako je na obrázku, přitom nikdo nemůže říct, že by byla příliš tmavá.

Profi i v kuchyni

Když jsme už v kuchyni, zastavme se u dřezu. Společnost SIKO koupelny nabízí od minulého roku i rozsáhlou nabídku kuchyní a jejich příslušenství. V rámci ní se objevují v katalogu i takové fantastické věci, jako jsou výrobky světoznámé firmy Paffoni. Nás zaujala dřezová baterie Level, která v elegantnější podobě přenáší baterie pro profesionální kuchyně do soukromých domů. Cena 5390 Kč.


Elegance pro sýr

Královskou snídani plnou bílkovin vizuálně doplníte dvoustěnným či jednostěnným poklopem na sýr doplněným dřevěným prkénkem. Firma DT Glass prodává dvoustěnný poklop v čiré či barevné variantě naplněné kapalinou. Zvlášť se nám líbí dvoustěnná verze, která v čiré variantě stojí 779 Kč včetně prkénka.





Květiny ve skle

Ve skle pokračujeme velkou vázou My garden. Jde o vázu, která pojme i rostoucí cibuloviny. Je z čirého skla s potiskem. Čistý design dá vyniknout kráse květin. K dostání na bellarose.cz za 729 Kč.





Opravdu zajímavé tapety

Opravdu famózní nabídku má nyní BertolucciDesign v oblasti tapet. Rozrostla se o fantastické vzory a typy, které je možné dávat jak do interiéru, tak exteriéru a dokonce i do koupelen. V nabídce jsou opravdu zajímavé motivy, které uspokojí člověka s klasickým vkusem i ty, kteří chtějí opravdu moderní pojetí. Třeba takové, jaké je na obrázku – za sedačkou je tapeta Guten Guten z řady YOYO Design. Cena 1 470 Kč / kus.


Dámská kuchyně

Máte-li rádi jemnou krásu a více ženské motivy, zkuste se podívat do almara-shopu, kde se objevily kolekce bytových doplňků holandské značky Clayre & Eef - Fly Like a Butterfly s motýlky (na obrázku), srdíčková Happy Hearts a Mon Petit Chat s motivem kočiček. Každá kolekce zahrnuje nezbytné textilní doplňky pro stolování: ubrusy, běhouny, ubrousky, prostírání, utěrky, chňapky, zástěry, ale i sedáky na jídelní židle a polštáře do obývacího pokoje.


Dveře mají háček

Nápaditým řešením dveří nejen do stísněných prostor je model Vertigo Variant od společnosti Solodoor, který lze oproti běžným dveřím v interiéru originálně přizpůsobit. Rámová konstrukce umožňuje jako stavebnice měnit jednotlivé části tak, že do nich např. lze vsadit díl s výklopnými háčky nebo závěsným profilem, a proměnit tak dveře v praktický věšák. V kuchyni poslouží na utěrky či chňapky, v předsíni na kabáty, v ložnici na oblečení a v koupelně třeba na ručníky či osušky.

Konec vzdušné vlhkosti

Máte doma moc vlhko? Rosí se vám okna? Nevětrá vám pořádně koupelna? Tak zkuste tuto vlhkost lapat. Společnost Ceresit představila zajímavou novinku Stop Vlhkosti Aero 360°. Snižuje vlhkost vzduchu pomocí revolučního systému cirkulace vzduchu všemi směry, tedy v 360° úhlu. Funguje na základním principu, čím větší je kontakt vzduchu s tabletou, tím lepší je absorpční účinek. Aerodynamický tvar přístroje, stejně jako tableta, má 360° otvor pro proudění vzduchu, který umožňuje cirkulaci okolo i skrz tabletu. Navíc členitý tvar ultraabsorpční tablety zvětšuje kontaktní plochu se vzduchem, a tím zvyšuje účinnost pohlcování vlhkosti. Přístroj začíná pohlcovat vlhkost okamžitě po vložení tablety. Již po prvních dvanácti hodinách jsou pozorovatelné první kapky v nádobě. Nepotřebuje žádnou elektrickou energii. Stačí jen vložit tabletu a již pracuje. Speciální ultraabsorpční tableta je složena ze dvou vrstev. Bílá pohlcuje vzdušnou vlhkost a mění ji v tekutinu a shromažďuje ji ve spodní části nádoby, modrá redukuje pachy až o 70 %.

Středomoří v pračce

Vůně květů bugenvileí v Čechách není moc obvyklá. Spíš ji objevíte ve Středomoří. Ale teď se to změní. Henkel totiž uvedl do prodeje nový prací prostředek Rex 3xAction Mediterranean Freshness. Odstraňuje odolné skvrny, barevnému prádlu uchovává jasné barvy a bílému zase dodá zářivou bělost. Navíc na moderních vláknech vytváří ochrannou vrstvu, která funguje jako štít proti vzniku skvrn. Nový Rex 3xAction Mediterranean Freshness je k dispozici ve formě gelu na bílé a stálobarevné prádlo a pracího prášku na barevné prádlo v několika velikostech balení, aby tak vyhověl potřebám každé rodiny. Cena je od 159,90 Kč za balení pro 20 pracích dávek.