Technologie skrytých zárubní pro otočné dveře umožňuje, aby se mechanismus zavírání instaloval do zdi, takže stěna navazuje na dveře ve stejné rovině. Mezi stěnou a dveřmi je jen úzká spára. Ve stěnách pak neruší vystouplé zárubně, a lze tak mít stěny i dveře ve stejné barvě. Ve stejném duchu se lze zbavit obložek u posuvných dveří. Tradiční interiéry si na silné obložení kolem posuvných dveří potrpí, ale pokud chcete, aby váš byt dosáhl moderního vzhledu, musíte využít bezobložková stavební pouzdra.

Stavební pouzdro je technologie, která zajistí, aby se posuvné dveře zasouvaly přímo do zdi. Pouzdra se skládají z rámu s pojezdovým mechanismem s tvrzenými plastovými kolečky a vlastní „kapsy“, do níž se dveře zasouvají. Kovové stavební pouzdro se instaluje do zdi, takže „kapsa“ z pozinkovaného plechu se stává součástí zdi. Překryje se stěrkovou omítkou a malbou, takže se zdí splyne. V bezobložkové variantě jsou modely Latente Line, Evo Line a Absolute Line. Například u modelu Evo Line je místo zárubní jen ozdobná hliníková lišta, ale je umístěna ve stejné rovině jako stěna. U modelu Absolute Line už není obložka ani lišta, jen čistá zeď.

Grafosklo na celoskleněné dveře nebo do kuchyní

Do dveřních systémů JAP se hodí dveře SAPELI i dveře Porta DOORS v otočném i posuvném provedení. Na výběr je mnoho modelů dřevěných a laminátových dveří včetně dveří s barevnými fóliemi. Stále častěji se v moderních bytech uplatňují celoskleněné dveře JAP, které mohou být součástí celoskleněných stěn. Sklo může být čiré, matné nebo nově v pískové úpravě. Velmi atraktivní jsou grafoskla, kde je fotografie nebo grafický a textilní motiv speciálním postupem vlisován mezi skleněné vrstvy. Grafoskla se uplatní v designových interiérech, a nyní se s nimi obkládají i zástěny v kuchyních.

Největší showroom dveří a zárubní

Celý sortiment dveřních systémů, dveří SAPELI, dveří Porta DOORS a celoskleněných dveří JAP dodává a montuje firma Studio Interier – Janíček, která působí na trhu od roku 1999. Specializuje se na bytové systémy, zařízení a doplňky, takže v současnosti nabízí také půdní stahovací schody, schodiště a nerezová zábradlí, vinylové, laminátové a dřevěné podlahy a dveřní kování M&T. Ucelenou nabídku sortimentu si lze prohlédnout v největším českém showroomu dveří a zárubní v Mladé Boleslavi.