Originalitě meze nekladou. A tahle váza má opravdu originální vzhled a navíc je variabilní. Horní porcelánovou část lze nasadit na klasickou nízkou sklenku třeba od whisky. Váza tak může pokaždé vypadat trochu jinak. Minimalistický design se hodí do každého interiéru. Najdete jí na Fleru u značky sarkas za 450 Kč

Kino sedačka Thonet – to je fantastický kus nábytku, který sice nemůže využít každý, ale nám se strašně líbí. Je to opravdu „cool“. Dubová divadelní/kino sedačka v původním stavu je v nabídce internetového obchodu zaměřeného na vyhledávání, renovaci a prodej kvalitního designu z 60., 70. a 80. let nabízí Nanovo.cz. Cena 6000 Kč. Tohle je opravdové jaro našich vzpomínek, že?

Dánská značka Ib Laursen je jedním z předních dodavatelů dekorací, bytových doplňků a nábytku v celé Skandinávii. Zakládá si na vysoké kvalitě svých výrobků i na originálním designu. Nám se líbí třeba džbán Mynte agua 18 cm - jednoduchého tvaru, glazura v nové modré barvě vody. Ideální na mléko či jako stylová váza na květiny, cena 664 Kč na bellarose.cz.

Dekorativní panel od Trachey ve 3D plastickém frézování a atraktivní úpravě zelený lesk lze použít třeba jako obklad. Za kuchyňskou linkou bude vypadat famózně. K pořízení v ceně od 5 440 Kč s DPH za metr čtvereční.

Jaro můžete mít i v koupelně. Skříňku s umyvadlem s jarní grafikou – to je model PRINT od Dřevojasu s motivem Botanicus. Skříňka včetně umyvadla je k dostání od 8 890 Kčs DPH.

Kdo by nesnil o tom, mít při vaření po ruce bylinkovou zahrádku? Bez ohledu na to, jak je vaše kuchyň řešená, se sny mohou stát realitou. Létající květináče Boskke jsou zavěšené ze stropu, takže kořeny bylinek nebo květin jsou nahoře a listy visí dolů. Netrapte se tím, jak to funguje, zkuste se spokojit s faktem, že rostlinám se líbí, když jde voda rovnou ke kořenům. Cena na Bonami.cz je od 369 Kč.

Malá, lehká, skladací, ale přitom pořád elegantní. Tak taková je židle Folding Air-Chair s područkami, navržená designérem JasperMorrisonem pro značku Magis. Židle je snadno a dobře skládací, vhodná je tudíž i na cesty. Díky svému odolnému materiálu a provedení, kdy výřezy v židli nechávají vodu stékat ze sedadla, je vhodná pro venkovní užití. Vzít si ji tak můžete třeba karavanem na rybaření. Folding Air-Chair nabízí designbuy.cz ve čtyřech barvách za 3 456 Kč.