Je to zásluha nadčasově půvabné kombinace dubové podlahy s bílou výmalbou, která omladila tradiční štukové dekorace stěn. Převahu starožitného nábytku a jeho replik vyvažuje pohodlná moderní pohovka s dvojicí subtilních stolků.

Bílá výmalba

Tradiční pastelové barvy na stěnách a vzorované tapety v rámci rekonstrukce ustoupily čistě bílé výmalbě. Ta není ledově, ale teple bílá a dobře si rozumí s měkkými odstíny lomené bílé, krémové a pískové použité na oknech, dveřích a nábytku. Světlá výmalba prostor pocitově otevřela a efektně násobí denní světlo, které sem vstupuje dvojicí oken.

Dubová podlaha

Dekorativní kresba dubového dřeva dostala na širokých prknech podlahy příležitost vyniknout. Teplá a přirozeně proměnlivá barevnost dodává interiéru hřejivost a vlídnost, které lze jen těžko odolat. Přestože bez koberce půvab podlahy lépe vyniká, sezení by kusový koberec slušel. Sisalový s bavlněnou bordurou je dostatečně odolný a výborně dokreslí styl.

ČTĚTE TAKÉ:

Sezení

Nábytek je pestrou směsí starožitností, replik a moderních solitérů. O nabídku úložného prostoru se spravedlivě dělí komody, které respektují neutrální barevnost interiéru. Pohodlná pohovka barevně navazuje na komodu pod oknem, zatímco křesílka v teple šedém odstínu zjemňují kontrast černé a bílé. Rezignace na tradiční potahové látky a absence vzoru jim dodává mladistvý výraz.

Subtilní stolky

Konferenční a odkladní stolek sice nejsou ze stejné nábytkové řady, přesto k sobě mají blízko. Ačkoliv mají odlišnou funkci, velikost i design, propojuje je černá barva a subtilní konstrukce, která efektně kontrastuje s masivním dřevěným nábytkem. Současně je přirozeným pojítkem mezi robustní hmotou pohodlné pohovky a odlehčenými historizujícími křesílky.

Stylové doplňky

Ačkoliv styl doplňky vyžaduje a v pokoji je jich plno, nepůsobí nijak rušivě. Směs lamp spojují stínidla z černého plátna, mezi kterými působí průhledná černá organza příjemné pozdvižení. Trofej paroží nad rodinným portrétem dodává aranžmá vtipnou nadsázku. Svěžest a půvab dodává interiéru množství květin – orchidej, citroník a střihané buxusy společně s pugétem pivoněk, který se postaral o barevný akcent.