Ateliérový byt na Manhattanu, o jehož rekonstrukci a kompletní design interiérů se postaralo architektonické studio Turett Collaborative Architects, nabízí z výšky padesáti čtyř pater žádaný výhled na Sochu Svobody, Long Island i Central Park.

Nový majitel bytu měl o výsledku rekonstrukce svou vlastní představu ještě před začátkem prací. Přál si především jednoduchý design, panoramatický výhled a začlenění jeho sbírky asijského umění do interiéru.

ČTĚTE TAKÉ:

Jednou z největších výzev celého projektu byla nutnost byt "nafouknout". Jeho nový majitel totiž původně bydlel ve čtyřikrát větším rodinném domě na venkově. V manhattanském bytě proto potřebovat využít každý centimetr účelně a chytře.

V bytě jsou tři ložnice, každá má vlastní koupelnu, obývací pokoj s jídelnou, otevřená kuchyň, komora spojená s prádelnou, studovna a několik šaten.

Díky jedinečnému výhledu je většina obvodových stěn bytu prosklena, do interiéru se tak doslova vlévá denní světlo. Barevný základ stěn je povětšinou bílý, dramaticky kontrastuje s tmavou podlahou. Architekti si také vyhráli při volbě povrchů u jednotlivých materiálů. Na zdech tak můžeme vidět netradiční textury.

Foto: Travis Dubreuil