Návrat výrazných tapet. Za postelí nebo vedle ní se nyní objevují stále více tapety s výraznými vzory. Módní tapety tentokrát ale nejsou jen papírové. Pro dokonalý vzhled ložnice mohou být i vliesové nebo dokonce látkové.

Jemné tóny neunaví. Kdo chce opravdu relaxovat, měl by pamatovat na to, že jemné přírodní tóny neunaví oči a mysl. V současné době lze tónovat už barvy v tisících odstínech. Pamatujte však, že odstíny jedné barvy by měly být v interiéru maximálně tři. Dva jsou ještě lepší.

Návrat romantiky. Oblíbený Provence design se postupně stěhuje z kuchyní a předzahrádek i do ložnic. Romanticky omšelý nábytek, postele s nebesy, květinové vzory a doplňky (hodně doplňků). To je základ. Hlavně doplňků najdete v obchodech dost a dost, nábytku už je také hodně.

Kontrast. Pro modernější pojem interiéru se hodí výrazný kontrast. Ať je daný barvou stěny, povlečení, nebo nábytku. Na obrázku je první verze. Pokud vyznáváte víc světlé tóny, zkuste celou bílou místnost s bílým nábytkem a třeba vestavěnou skříň nechte vytvořit v kontrastní, například v pastelové barvě.

Dřevo. Je to evergreen. Dřevo bylo, je a bude oblíbený materiál. Nově se s ním ale pracuje v rustikálním stylu. Pěkně vyzrálé, vysušené, sukovité. Obložení v záhlaví postele, místo skříní hrubé police…