Je to ideální kombinace – mladý pár nezatížený předsudky a interiér nezatížený stavebními omezeními. Takže designérka Vaida Kraus měla situaci naprosto ideální. „K velkorysému prostoru jsme se dostali vybouráním příčky mezi dvěma pokoji, čímž vznikl velký prostor na kuchyň, jídelnu a obývací pokoj. Nově postavěná příčka uprostřed prostorů dělí místnost na kuchyňskou část a obývací,“ říká Vaida Kraus o návrhu. Na části dělicí příčky je natřená tabulová barva, provrstvená s magnetickou – vtipné vzkazy se dají jak lepit, tak i psát. Nika v nově postavené příčce odlehčí tloušťku stěny a je zajímavým prvkem na odkládání drobností.

3D návrh

Šedý a lesklý interiér nemá působit chladně, proto byl některý nábytek vyroben z dýhy – jako kontrast. Zajímavé je, že veškerý nábytek byl navržený architektkou Vaidou Kraus, takže bude vyrobený na zakázku od truhláře. Nábytek splňuje funkční požadavky, ale také po vizuální stránce naplňuje představy mladých lidí. Při pohledu do interiéru tak každého hned napadne, že tady bydlí mladý pár.

Majitelé si přáli pracovní kout. Architektka navrhla pracovní místo, které vůbec nepůsobí jako pracovní. Pracovní deska je silnější a skrývá šuplíky na drobnosti. Působí jako police, která prochází i knihovnou. Kombinace materiálů – bílý lesklý laminát a dubová dýha, dělá knihovnu s pracovním koutem dominantou prostoru.

Kvalitní, pohodlná a minimalistická sedačka nabízí spoustu místa na příjemný relax. - Nábytek na míru, design Vaida Kraus, výroba www.ck-interier.cz - Jídelní židle Masters, Philippe Starck, cena 5060 Kč, KARTELL - Sedací souprava CHANTAL, Nadop - Konferenční stolky Side Table Blossom, KARE - Velkoformátové obrazy – strhané plakáty, od fotografky Jitky Kopejtkové, KojiArt . - Rekonstrukce, www.rekobytbrabec.cz Vaida Kraus

Bytová architektka a designérka, absolventka DesignŠkoly Praha, obor interiérový design. Profesionálnímu navrhování interiérů se věnuje od roku 2004. V roce 2010 založila interiérové studio vaidaDESIGN. Navrhuje soukromé a veřejné interiéry, věnuje se rekonstrukcím, nábytkovému designu a poradenství v oblasti bydlení. www.vaidadesign.cz