Interiér bytu je řešen zejména s ohledem na potřeby majitelů a s důrazem na množství úložného prostoru. V hlavní obytné místnosti bylo nutné dispozičně vyřešit poměrně dlouhou obdélníkovou místnost s třemi funkcemi, jako kuchyně, jídelny a obytné místnosti. Klienti si nepřáli předělení prostoru kuchyně pevným stavebním prvkem. Potřebný optický předěl vytvořil prvek ze SDK s výraznou tapetou. Celkovou hmotu prvku odlehčují niky. Tento prvek se stal pozadím pro jídelnu a předělem mezi kuchyní a obytným prostorem.

Kuchyně je řešená do tvaru U a volně navazuje a je propojená s jídelní částí přes osvětlenou niku, která je částečně zapuštěná do SDK prvku. Nika je lemovaná zesíleným materiálem, což je prvek, který je parafrázován na protější straně v sekci vrchních skříněk.

Návštěva bytu

Stůl a židle v jídelní části jsou materiálově řešeny v transparentních materiálech tak, aby v prostoru nepůsobily příliš mohutně a prostor opticky nezaplnily.

Hlavní obytný prostor je řešen v přímém kontrastu s kuchyní a jídelnou. Šedá barva odrážející barvu tapety je posunuta až k barvě antracitové. Na přání majitelky je doplněna projasňující žlutou barvou laminátu s texturou látky.

Dispozičně bylo nutné do obytného prostoru zakomponovat home-office, které však nemá být v rámci vizuálního vjemu příliš výrazné. To je vyřešeno sklopnou pracovní plochou, která ukrývá pracoviště s notebookem uvnitř pracovního stolu. Vrchní plocha slouží k rychlé příležitostné práci.

V rámci osvětlení bylo nutné použít v kuchyni liniový světelný systém pro přenesení světla nad jídelní stůl, aniž by bylo nutné stavebních úprav instalací.

Inspirace z interiéru:

  • Podlahová krytina: dodávka developera
  • Nábytek: atypická výroba dle autorského návrhu firmy Petr WINKLER, www.winkler-kuchyne.cz
  • Sedací souprava: Polstrin Design, www.polstrin.cz
  • Jídelní stůl a židle: IKEA
  • Osvětlení kuchyně: liniové osvětlení Rendl Light studio, www.lightstudio.cz