Předsíně a zádveří jsou branami do interiérů a na první pohled představují vkus majitele. To také bylo požadavkem zákazníka, aby příchozí návštěva vstoupila do místnosti, která ji na první pohled osloví svou nevšedností a útulností.

Byt prošel rekonstrukcí, která se předsíně dotkla pouze v podobě renovované podlahy a nových interiérových dveří. Ostatní bylo na řešení designéra s tím, že tyto prvky musí být vhodně zakomponovány do výsledného interiéru. Tento bod se ve výsledku stal klíčovým při návrhu barevnosti předsíně. Vzhledem k provedení interiérových dveří v dýze ořech a původních masivních bukových parket nepřicházelo v úvahu zvolit pro nábytek další dřevodekor. Barevnost nového vybavení místnosti tedy byla zvolena v několika tónech neutrální šedé, která je zároveň pocitově chladnější, jako kontrast k teplým odstínům původního vybavení.

návrhy interiérů

Z hlediska dispozice bylo nutné vyřešit poměrně velkou délku místnosti vůči šířce. Tento nepoměr je opticky řešen použitím tapety s výraznějším motivem na protilehlých kratších stranách, čímž jsou tyto strany jakoby přitaženy ke středu místnosti. Z obecných požadavků na vybavení tohoto typu místnosti vyplývá množství a skladba atypicky vyráběného nábytku. S majiteli bylo dohodnuto spíše menší množství nábytku, ten však měl být něčím nevšední. Tuto výjimečnost si získává díky použití geometrických linií vyfrézovaných na předních plochách nábytku v kombinaci s výrazným řešením nerezového věšáku na šaty. Geometrické linie na nábytku akcentované přírodním motivem na tapetě, a tedy myšlenka kontrastu protichůdných motivů na pozadí monochromatické barevnosti vytváří v místnosti požadovanou energii nevšednosti.

  • Interiérové dveře – původní stav
  • Nábytek: atypická výroba dle autorského návrhu firma František VAVREČKA, www.vavrecka.cz
  • Magnetický věšák na klíče: Blomus, www.blomus.cz
  • Tapety: Fiona Walldesign, www.flugger.cz
  • Osvětlení: liniové osvětlení Rendl light studio, www.lightstudio.cz