Změna předsíně pro dokonalý první dojem

Přestavba předsíně v Opavě
Zvětšit fotografii

Při zadání této zakázky majitelé zdůraznili požadavek na vytvoření jednoduché a nevšední předsíně s důrazem na detaily. Designér Petr Vavrečka jim vyšel stoprocentně vstříc.

Předsíně a zádveří jsou branami do interiérů a na první pohled představují vkus majitele. To také bylo požadavkem zákazníka, aby příchozí návštěva vstoupila do místnosti, která ji na první pohled osloví svou nevšedností a útulností.

Byt prošel rekonstrukcí, která se předsíně dotkla pouze v podobě renovované podlahy a nových interiérových dveří. Ostatní bylo na řešení designéra s tím, že tyto prvky musí být vhodně zakomponovány do výsledného interiéru. Tento bod se ve výsledku stal klíčovým při návrhu barevnosti předsíně. Vzhledem k provedení interiérových dveří v dýze ořech a původních masivních bukových parket nepřicházelo v úvahu zvolit pro nábytek další dřevodekor. Barevnost nového vybavení místnosti tedy byla zvolena v několika tónech neutrální šedé, která je zároveň pocitově chladnější, jako kontrast k teplým odstínům původního vybavení.

Z hlediska dispozice bylo nutné vyřešit poměrně velkou délku místnosti vůči šířce. Tento nepoměr je opticky řešen použitím tapety s výraznějším motivem na protilehlých kratších stranách, čímž jsou tyto strany jakoby přitaženy ke středu místnosti. Z obecných požadavků na vybavení tohoto typu místnosti vyplývá množství a skladba atypicky vyráběného nábytku. S majiteli bylo dohodnuto spíše menší množství nábytku, ten však měl být něčím nevšední. Tuto výjimečnost si získává díky použití geometrických linií vyfrézovaných na předních plochách nábytku v kombinaci s výrazným řešením nerezového věšáku na šaty. Geometrické linie na nábytku akcentované přírodním motivem na tapetě, a tedy myšlenka kontrastu protichůdných motivů na pozadí monochromatické barevnosti vytváří v místnosti požadovanou energii nevšednosti.


Zde najdete další návrh Petra Vavrečky - tentokrát z obývacího pokoje a kuchyně


Neoddělitelnou součástí řešení místností s výrazně obdélníkovou dispozicí je osvětlení, které je rozvedeno po celé délce místnosti. Mnohdy je však k dispozici pouze jedno vyústění světelného kabelu bez možnosti úpravy jako v tomto případě. Řešením je pak liniová světelná konzola, do které lze umístit požadované množství světelných zdrojů. V tomto případě bylo zvoleno osvětlení bodového charakteru, které kužely světla vhodně modeluje prostor a nevytváří ploché celoplošné osvětlení. Vhodně tak byla zvýrazněna např. galerie rodinných fotografii na jedné ze stěn.


  • Podlahová krytina – původní stav

  • Interiérové dveře – původní stav

  • Nábytek: atypická výroba dle autorského návrhu firma František VAVREČKA, www.vavrecka.cz

  • Magnetický věšák na klíče: Blomus, www.blomus.cz

  • Tapety: Fiona Walldesign, www.flugger.cz

  • Osvětlení: liniové osvětlení Rendl light studio, www.lightstudio.cz


Mgr. art. Petr Vavrečka - DESIGN PV Studio vzniklo v roce 2007 jako přirozený rámec pro několikaletou praxi v interiérovém designu a navrhování nábytku. V interiérové tvorbě a přístupu vám nabízím teoretické, ale zejména praktické zkušenosti získané při navrhování interiérů a nábytku jak pro zákazníky z Čech, tak také z Rakouska, Slovenska a Německa. Nedílnou součástí mé práce je také autorská tvorba v oblasti produktového a grafického designu. www.designpv.cz

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Interiéry
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte dobrou firmu na návrh a realizaci interiéru?

Zadejte si poptávku v kategoriích: návrhy a realizace interiérů,předsíň.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Návrh interiéru - 5 místností, fasáda, návrh interiéru, Návrh a vizualizace interiéru RD.