Žárovka svítí!

Designovou žárovku firma DT GLASS představila ve spolupráci se společností OPOSSUM design již minulé léto. Nyní se vrací s obměnou Edisonova technologického objevu – s olejovou lampou KonfuziLUX ve tvaru žárovky.

Olejová lampa KonfuziLUX ve tvaru žárovky o rozměrech 12x12x18 cm je vyrobena z borosilikátového skla s křišťálovým leskem, který navodí atmosféru luxusu i pohody. Stačí dolít lampový olej libovolné barvy či vůně, zafixovat v ozdobném stojánku a užívat si příjemného posezení. Kovová základna navíc dotváří celkový nádech industriálního skvostu.

Lampu KonfuziLUX lze zakoupit na www.dtglass.cz za 1 389 Kč.

Rez v kuchyni

Líbí se vám technické materiály, ale máte z jejich použití v kuchyni strach? Přeci jen skvrny od vaření a měnící se teploty mohou s opravdovým plechem udělat ledacos. „Grafosklo je jednovrstvé nebo dvouvrstvé sklo vždy v kombinaci s bezpečnostní fólií, do kterého je zalaminována buď grafika, nebo i skutečné tenké plátky plechu, ale i například zlata, dýhy atd. Sklo je dokonalým nosičem imitace prakticky čehokoliv. Navíc motiv nebo i skutečnou přírodninu ochrání před vodou, teplem, mechanickým poškozením. Zrezlý kovový design Grafoskla bude skvěle kontrastovat zejména s kuchyňskou linkou v bílém dekoru,“ vysvětluje pan Petr Paksi z J.A.P.

Zčervená

Když chcete ladit kuchyni pomocí doplňků do jedné barvy, je to obvykle dost těžké. Kdo chce červenou, může nově pořídit třeba chlebník Brabantia Roll Top. Chlebník je vyroben z antikorozní, vysoce kvalitní nerezové oceli a jeho vroubkované dno umožňuje správnou ventilaci, která je základem správného uchovávání pečiva. Plastická stopka uvnitř tlumí hluk při zavírání. Výška 175 mm, šířka 445 mm, hloubka 270 mm. Chlebník najdete na Brabantia-shop.cz za 899 Kč.

EDGE pokračuje!

„Vybraný designový výraz“ židle EDGE mladého českého designéra Petra Novagua před dvěma lety oslovil mezinárodní odbornou porotu natolik, že se rozhodla zařadit ji do exkluzivní kolekce výrobků s nejlepším designem na světě a přidělit jí ocenění red dot. Na pozornost a zájem, který vysoce odolná, celohliníková židle vyvinutá pro univerzální užití v interiéru i exteriéru u odborníků i veřejnosti vzbudila, Petr Novague zareagoval novou modelovou řadou, originálním nekonvenčním vzhledem a mimořádnou praktičností rozvíjející úspěšný koncept.

„Při navrhování nové modelové řady jsem vycházel z toho, že židli EDGE zákazníci umisťovali především do interiérů, nyní tedy díky měkčené plstěné části nabízí ještě pohodlnější sezení. Navíc je možné tvořit atraktivní barevné kombinace na bílém a černém podkladu – například s červenou, žlutou, zelenou, hnědou nebo oranžovou. Židle doplňuje stolový systém E.T., založený na možnosti diktovat si rozměry stolu a druhy stolových desek. Podnož stolu lze barevně kombinovat s deskou,“ přibližuje novinku Petr Novague.

Pruhy a kostky

Ozdobou vašeho interiéru mohou být i dveře, a to třeba právě v podobě nové modelové řady Presi (Solodoor), která kombinuje osvědčenou bílou barvu vhodnou do všech interiérů s decentním dřevinovým potiskem. Ať už se rozhodnete pro potisk s pruhy, proužky, či kostičkami, osobité dveře skvěle zapadnou do každého interiéru – dekorativní prvek na bílém podkladu se v jakékoliv místnosti stane nepřehlédnutelným. A i když se jedná o dveře plné, bez prosklení, díky natisknutým dřevinovým detailům nepostrádají nápad a vkus.

Pohoda na sofa

Velmi minimalistický, a přitom funkční design nabízí variabilní sofa Poetry od skandinávské značky Karup. Ta se inspirovala japonskými futony, tedy pohodlnými matracemi, na kterých spávali samurajové a které v Japonsku můžete v domácnostech vidět do teď. Navíc stačí odepnout kožené područky a máte příjemnou postel pro jednoho až dva lidi. Cena na Bonami.cz je 13 889 Kč.

Prosvětlete domov

Nalaďte svůj interiér na správnou vlnu pomocí vhodného osvětlení ze stylových luceren těch nejzajímavějších skandinávských značek. Bellarose.cz nabízí venkovní i interiérové lucerny, stylové i romantické svícny nebo romantické vonné svíčky.

Lucerna Bamboo Nature 21cm má kovové zavěšení pro pohodlné zapálení čajové svíčky, cena 999 Kč (www.nordicday.cz). Lucerna La vie pro čajovou svíčku s francouzským nápisem "La vie est belle" (Život je krásný) pak stojí 349 Kč (www.bellarose.cz).

Složte si své police

Dánská značka Bloomingville byla založena v roce 2002. Její vizí je přinášet na trh designově propracované dekorace, nábytek a doplňky, které jsou nejen krásné, ale především praktické a také za dostupnou cenu. Nás zaujaly poličky House colours, které jsou malé, jednoduché a uvnitř probarvené. Dají se složit podle vlastních preferencí. Na stěně tak můžou být jako solitér nebo z nich můžete vytvořit klidně celou knihovnu. Cena je na Nordicday.cz od 964 Kč.

Bezdrátově na světla

Společnost ELKO EP uvádí na trh zvýhodněné sety bezdrátové inteligentní elektroinstalace iNELS RF Control v různých kombinacích. Díky jednoduché instalaci a mnoha praktickým funkcím je možné bez zbytečných kabelů nebo vypínačů ovládat jedním dotykem všechny spotřebiče v domácnosti, a přitom šetřit energii, čas i vlastní úspory.

Sety inteligentní elektroinstalace jsou k dispozici ve 24 různých provedeních, od takzvaných spínacích až po stmívací nebo roletové. Ovládání s dosahem až na 200 m je možné pomocí elegantních vypínačů, nebo dokonce klíčenky. Přijímače reagují na ovladače pouze v případě požadavku na určitou akci. Můžete tak bez problémů obsluhovat různé elektrospotřebiče na dálku a v místech, kde by to běžně nebylo možné. Tyto výhody s sebou nesou ještě další úspory energie i vašeho času.

S bezdrátově ovládanou zásuvkou iNELS RF Control například ušetříte za provoz domácích elektrospotřebičů, které jsou vlastně neustále spuštěné ve stand-by režimu. Napojením na bezdrátovou zásuvku je totiž možné televizi, zesilovač nebo set-top-box kdykoliv, třeba večer z postele, naráz vypnout, a to pouhým stisknutím tlačítka ovladače. Každé staré svítidlo se pomocí stmívacího setu promění na moderní dálkově ovládané osvětlení s možností nastavení plynulé úrovně intenzity světla. Tento set ušetří náklady na elektrickou energii nebo zpříjemní sledování televizního programu či uspávání dítěte. Pomocí dalšího setu ušetříte spoustu času při vytahování okenních rolet a na stejném principu je založeno také ovládání garážových vrat. Všechny funkce, jako je například otevírání vrat garáže, vytahování žaluzií, rozsvěcení, zhasínání a stmívání světla nebo spouštění přímotopu s předstihem, navíc umožňuje ovládat praktická kapesní klíčenka RF Key. Ta je součástí poloviny setů RF Control a můžete díky ní řídit najednou až čtyři samostatné prvky.

Zapomenutá madla

Dveře můžeme otevírat nejen klikou, ale také madly, která jsou praktická hlavně pro dveře posuvné nebo kyvné. A pozadu nezůstávají ani dveře vchodové do domu či bytu. Všichni známe dlouhá madla, která jsou v nabídce již spoustu let. Dnes je ale výběr ještě rozsáhlejší. Podívejte se třeba na madlo TORO v originální povrchové úpravě titan bronz mat od společnosti M&T. Tohle je madlo do klasického interiéru. A nezapomínejte! Jednu modelovou řadu kování můžete použít jak pro dveře otočné, posuvné, tak i jako kliky na okna!

Design podle vašich představ

Již dávno neplatí, že designová technická svítidla patří pouze do obchodních či kancelářských prostor. Osvětlovací systémy Mila nabízí mnoho různých kombinací jednotlivých dílů svítidel.

Osvětlovací řada Mila nabízí široký výběr kombinací tvarů pouze jediného svítidla. Jednotlivé části jsou spojeny unikátním magnetickým systémem bez použití dalších nástrojů, proto je sestavení velice jednoduché a umožňuje mnoho variant. Svítidla jsou vyrobena z hliníku a vybavena LED osvětlením. Design obou svítidel navrhl významný holandský architekt a designér Rob van Beek.

Staré poklady

Také rádi s nostalgií vzpomínáte na krásnou malovanou kredenc z babiččiny kuchyně, či mohutný psací stůl u dědy v pracovně, kterému k dokonalosti chyběl už jen kalamář? Nyní si podobným stylovým nábytkem můžete doladit interiér také u vás doma s portálem www.svetpokladu.cz, na kterém je k dostání nádherný starožitný nábytek, solitérní nábytek či dobové doplňky. Jedná se buď o renovované kousky, či do detailu propracované repliky, které zachovávají původní výrobní postupy ruční práce.

Například tato ručně vyrobená replika malované truhly pomocí klasických technologií. Opatřena je novým nátěrem s lidovými náboženskými motivy a ručně provedenou patinou. (Rozměry: v. 65 cm x š. 111 cm x hl. 60 cm). K dostání je za cenu 10 200 Kč s DPH.

Japonská zebra

Na trhu je nový typ zastínění, nazvaný „Japonská zebra“. Společnost Maron zkombinovala dva oblíbené typy – japonskou posuvnou stěnu a rolety Zebra. Kombinace předností obou výrobků je opravdu fantastická. Můžete zastínit velké plochy, jednoduše předělit místnost, plynule dávkovat světlo… To vše s technickým základem jak japonských stěn, tak rolet Zebra. Cena je 1800 Kč/m².