O tom, že barvy ovlivňují psychiku člověka, nemůže být pochyb. Carl Gustav Jung dokonce zjistil, že obliba jednotlivých barev se liší podle temperamentu člověka. Zatímco extroverti dávají přednost teplejším barvám, introverti preferují barvy studené. Zkrátka a dobře, výběr barevného odstínu o nás mnohé prozradí. A stejné je to také s vůněmi. I ty dokážou navodit příjemnou a harmonickou atmosféru. Mezi nejpříjemnější aroma patří podle řady testů především citrusy. Právě proto přichází chemická společnost BASF na český trh s revoluční novinkou, která se stává stále oblíbenější nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i mezi profesionálními malíři – interiérovými barvami s citrusovou vůní.

„Výzkum ukázal, že jednou z velmi negativních vlastností běžných nátěrových barev je jejich zápach. Společnost BASF se proto rozhodla vyjít vstříc přání zákazníků a přidat do barev citrusovou vůni, která je většinou uživatelů považována za nejpříjemnější. Aroma se během aplikace barvy na stěnu uvolňuje do prostoru a vůně je cítit až 5 hodin po zaschnutí. Postupně se ztrácí a v průběhu jednoho až dvou dnů, dle počtu nátěrů a okolních podmínek, zcela vyprchá,“ říká Radek Haloda, konatel BASF Stavební hmoty Česká republika, s. r. o.

Nová kolekce barev Prince Color® Multi Top Classic reaguje na poslední trendy v oblasti interiérového designu a nabízí širokou paletu tónů, které mohou zákazníci snadno kombinovat. Kromě příjemného a svěžího aroma, které provoní celý interiér nejen během samotného malování, ale i několik hodin po něm, mají interiérové barvy také výbornou přilnavost, kryvost, odolnost vůči oděru a barevnou stálost. Barvy jsou samozřejmě zdravotně nezávadné a splňují limity stanovené současnou legislativou, což potvrdila řada nezávislých testů.

Svou nejoblíbenější barvu z palety Prince Color® Multi Top Classic si mohou zákazníci vybrat po celé České republice v široké síti Fasádních studií společnosti BASF. Cena za 3l balení bílé barvy je 207 Kč bez DPH, 3l balení barevných odstínů dle EXCLUSIVE COLLECTION stojí 261 Kč bez DPH.

Chcete svůj domov provonět trendy odstíny? Navštivte webové stránky www.fasadnistudio.cz, kde mimo jiné naleznete i mnoho rad a inspirací pro barevné bydlení.