Na dveřích záleží

Vnitřní dveře zajišťují vzájemnou komunikaci mezi jednotlivými místnostmi, a zároveň na dlouhá léta dotvářejí vzhled našeho interiéru. Při jejich volbě je proto kromě kvality a designu, který se nám líbí, důležité přihlédnout ke vzhledu interiéru. V současném bydlení můžeme pozorovat několik trendů, přičemž za dva hlavní směry lze považovat následující: interiérové dveře jako přirozená součást bydlení a interiérové dveře jako výrazný módní doplněk.

Přirozená součást bydlení

V prvním případě usilujeme o dosažení co nejtěsnější designové shody zvolených dveří s ostatním vybavením interiéru, což znamená především s podlahou, rámy oken a nábytkem. V případě, že se rozhodneme pro interiérové dveře v odstínu přírodního dřeva, musíme být s volbou odstínu zvláště opatrní. Jestliže mají jiný odstín interiérové dveře, jiný okna, jiný nábytek a jiný podlaha (nejhorší přitom je, když si jsou jednotlivé odstíny blízce podobné), bude výsledný dojem z interiéru poněkud roztříštěný, a zároveň unylý.

Náš tip: V případě, že máte v interiéru již několik odstínů dřevin a nechcete z výše uvedených důvodů přidávat další, můžete zvolit bílé dveře.

Vnitřní dveře jako designový doplněk

Čím dál více majitelů domů pohlíží na vnitřní dveře jako na designový doplněk, a proto volí vzhledově zajímavá provedení. Velmi populární je metoda kontrastu, mezi oblíbené alternativy patří volba světlých dveří kontrastujících tmavé podlaze, nebo barvy dveří, která vytváří barevný protiklad atraktivnímu odstínu výmalby. Zde je důležité mít na paměti, že pokud jsou dveře dominantním prvkem v interiéru, neměly by zde být jiné výrazné prvky, které by se s dveřmi překrývaly, a rušily tak celkový dojem.

Akce na interiérové dveře SAPELI u Dodo for life

Jak bylo naznačeno v úvodu, zárukou správné volby interiérových dveří je samozřejmě také kvalitní značka. Vnitřní dveře SAPELI, které jsou synonymem jak kvality, tak stylového designu a dlouhé životnosti, nyní svým zákazníkům přinášejí možnost dopřát si více komfortu za stejnou cenu.

Pokud využijete speciální akce „VYMAZLETE SI SVÉ DVEŘE“ platné do 30. 11. 2014, můžete získat nadstandardní interiérové dveře za cenu standardních, přičemž ke každému zvýhodnění dostanete ještě designovou kliku SAPELI zdarma a možnost prodloužení záruky ze dvou až na 5 let. Pro více informací o akci navštivte stránky www.dodo-dvere.cz.