Za posuvnou knihovnou

Designér Paul Coudamy připravil přestavbu bytu v Paříži, a to včetně vybavení. Jelikož velikost nebyla zrovna milionářská, musel si poradit s nedostatkem prostoru. A tak schoval postel do tunelu za knihovnou. Pokud je postel schovaná, je tu místo pro pracovnu. Když se odsune, je dobrý přístup do postele.

Postel ve stropě

Když na podlaze je tak málo místa, že se sem nevejde nejen postel, ale překážela by i skříň pro sklopnou verzi, tak je tu ještě možnost dát postel tam, kde překážet nebude – na strop! Tenhle model například vyrábí v Holandsku.

Pod podlahou

Když je dostatečně vysoký strop, dá se využít i podlaha. Vytvoří se dvojitá podlaha se zvýšenou částí, pod níž se pak zasune postel. Samozřejmě, že to musí být opravdu velmi atypický prostor.

Hned dvakrát

A proč sklápět jen jednu postel? Vždyť se může sklápět hned palanda! Je možné sklápět obě najednou nebo některé verze pěkně po částech.

Skříňky baseballových hráčů

V USA jsou fanoušci baseballu asi větší než u nás. A tak tam vyrábí například sklápěcí postel ve stylu skříněk hráčů baseballu z roku 1921, kde uprostřed je skříňka legendárního Babe Rutha. Cena je přes 3000 dolarů.

Celý koncept chytrého nábytku

Litevský designér Rolands Landsbergs založil firmu Boxetti, která vyrábí speciální modernistický nábytek do ultrakompaktních interiérů. Jeho „Bedroom in Box“ má v sobě zabudovanou postel, stůl, šuplíky a šatní skříň. V podobném duchu můžete mít i kuchyň, stolky, sofa apod.