Dub, mahagon, wenge, exotické dřeviny… To všechno se dá započítat mezi tmavé dřeviny, které se promítají v našich interiérech. Lidé je milují. Dotek přírody, i když to je třeba jen fólie na dřevotřískových dvířkách. Samozřejmě, že není nad opravdu originál dřevo, ale ne každý na to má.

Minule jsme se s vámi šli podívat do interiérů, kde to vonělo také dřevem, ale ve světlých barvách a tónech. Byly to interiéry lehké jako vánek, nadýchané, svěží. Nebo to byly jen světlé dřevěné doplňky v jinak odlišných interiérech.

Inspirujte se světlým dřevem!

Tentokrát pojďte chytat nápady do interiérů, kde je dřevo tmavší, jaksi těžší a usedlejší. Ale nebojte. Ne všechny interiéry, které vám nabídneme, jsou těžké a temné. Třeba v kombinaci s bílou barvou je tmavé dřevo jako fantastický kontrast. Nebo ve spojení s šedou – zkuste někdy zkombinovat tyto dvě barvy a uvidíte, jak báječně k sobě jdou.

Tak tady se podívejte na třicet interiérů, kde je použito tmavé dřevo:

Podívejte se, jak může být tmavé dřevo v interiéru krásné

A v nabídce českých výrobců a dovozců je mnoho zajímavých věcí, které byste mohli využít:

A když chcete v Česku najít tmavé dřevo, máte na výběr spoustu možností.

A co bude následovat? Příští týden vám nabídneme černou a bílou – samostatně i v kombinaci. Následovat bude středomořský styl a Provence a pak to zakončíme sytými pastelovými barvami.