Iron-ic Bookcase

  • Ronda Design

Moduly 72 x 72 cm o hloubce 30 cm z oceli lze k sobě volně spojovat. Jednoduše, efektně. Lze tedy vytvářet malé díly, stejně jako velké celky, u kterých navíc nehrozí zhroucení, protože materiál to prostě vydrží. Navíc je tu další prvek – vlnění čelní strany, které vytváří neopakovatelný efekt.

Atlas Table

  • Autoři: Gunnar Rönsch a Stephen Molloy z The Fundamental Group

Zajímavý stolek pojímá prvotřídní zpracování jako základ pro svou funkci. Celý stolek je totiž složen z geometrických kousků, které jsou k sobě připojeny. Vizuálně pak je deska hladká a jakoby intarzovaná různě velkými a barevnými trojúhelníky. Jenže stačí na nějaký z trojúhelníků správně zatlačit a on se pootočí o 45 stupňů. Vytvoří jakousi pyramidku. Takto lze na stole vytvářet obrazce, mapy... Prostě si hrát.

Noveltree

  • Nieuwe Heren

Designér se inspiroval klasickými knihovnami, které byly vysoké, a potřebovaly tedy ke své funkci i žebříky. Zde ovšem žebřík také plní funkci knihovny. Je totiž připojený k nízké poličce (napevno), a vytváří s ní tak jakýsi designový prvek v prostoru. Z křesla tak všichni dosáhnou na jakoukoli knihu.

Wooden Cloth

  • Nathalie Dackelid

Švédská studentka nábytkářství vytvořila netradiční rozkládací stolek. Je inspirovaný pásy Caterpillaru. Trojúhelníkové části desky stolu zapadají do výsuvných držáků na spodní straně. Stůl lze snadno roztahovat a zase skládat. Jen se podívejte na video.