Solodoor v novém povrchu i oblině

Pokud chcete dveře, které budou ladit s podlahou, zkuste ty s označením Driftwood od Solodoor (na titulním obrázku jsou například dveře Sima). Ty byly vytvořeny ve spolupráci s architekty tak, aby navzájem ladily se stejnojmenným povrchem podlahy a obložení stěn.

Povrch Driftwood je originálním světlým dekorem s šedavým odstínem inspirovaným dřevinou vyplavenou mořem. Řadí se k umělým povrchovým materiálům SOLO 3D, které věrně imitují nejen zabarvení dřeva, ale také jeho trojrozměrnou strukturu.

Další novinka je tak trochu dílčí a nevšimnete si jí třeba hned. Ale pak otevřete dveře a zjistíte, že vlastně jsou něčím zvláštní. Čím? Mají oblé hrany! Oblou hranu si lze vybrat téměř u všech modelových řad a v téměř všech povrchových úpravách, a to včetně vysoce mechanicky odolného CPL laminátu nebo SOLO 3D, což do dnešní doby nebylo možné. „Pevné lamináty dosud ohnutí neumožňovaly. Oblou hranu původní výrobní technologie umožňovaly pouze pro ohebné fólie. Proto je novinka oblé hrany z CPL laminátů tak průlomová,“ říká Martin Dozrál, generální ředitel společnosti Solodoor. A pozor! Zároveň bude také možné si pořídit různé hrany na dveřích, například i šikmou…

Kromě elegantního designu se oblá hrana na dveřích a zárubních vyznačuje hned několika užitnými vlastnostmi, které jistě všichni uživatelé dveřních kompletů ocení. „Při nechtěném pádu na hranu dveří se minimalizuje riziko poranění jak padající osoby, tak i hrany dveří. Nedochází tedy ke zranění anebo poškození hrany dveřního křídla, což u ostré hrany bývá docela časté. Stejně tak se vyhnete zachycení kusu oděvu při procházení kolem dveří. V neposlední řadě to je i snadná údržba a nižší usazování prachu a pronikání vlhkosti do samotného dveřního křídla.

A pokud si nejste jisti, jestli dveře s laminem na povrchu vydrží i vysokou zátěž, pak Solodoor má pádnou odpověď. Vydrží. Testy, a to i před veřejností a novináři, dokázaly, že povrch SOLO 3D odolá skoro všemu. Byl zašpiněn různými druhy chemikálií – od potravinových barviv až po lihové a acetylenové barvy. Na odstranění pak byly použity vysoce agresivní chemikálie – Savo, aceton, líh… Nic povrchu neuškodilo. A mechanické poškození? Třeba od vysavače? Ani náhodou. Povrch je tvrdý, pevný a narušit jej znamená opravdu pernou cílenou práci.

www.solodoor.cz

Essential by Scrigno

Essential je značka dveří a bezobložkových dveřních pouzder navržených firmou Scrigno se systémem Dveře - Stěna. Jedná se o posuvné i křídlové dveře, u nichž zmizí zárubně i krycí rámy. Design odstranil všechny vnější prvky a omezil na minimum část dohotovení mimo stěnu. Fyzicky i vizuálně je stěna bez zárubní a jiných dohotovení a ponechává otvorům mezi jedním a druhým prostředím maximální plynulost a souvislost. Jedná se o dveře, které se omezují na to nejnutnější, aby ponechaly maximální volnost designu, projektu a zařízení. Jedná se o dveře Essential, o volný styl a o kvalitu Scrigno.

Essential – posuvný

Je systém, který umožňuje ukrýt posuvné dveře. Bezobložkové pouzdro je omezeno na nezbytně nutnou míru, přičemž jeho součástí nejsou zárubně ani krycí rámy. Jedná se o patent firmy Scrigno, pouzdro vytvořené se systémem Dveře - Stěna, který umožňuje ukrytí posuvných dveří a je harmonicky spojen se stěnou, která je bez jakéhokoli dohotovení. Pouzdro bylo omezeno na nezbytně nutnou míru a byly odstraněny zárubně i krycí rámy. Byly použity hliníkové profily, na kterých je přímo vyhlazena omítka, nebo sádrokarton: jednoduché natření profilů stejnou barvou, jaká byla použita na stěně, dotváří estetický výsledek.

Je k dispozici ve verzích s jediným i dvojitým dveřním křídlem pro zděné stěny i pro stěny ze sádrokartonu. K dispozici je také ve verzi s nestandardními rozměry a s výškou, která se dá měnit v centimetrových rozestupech. [www.scrigno.cz](http:// www.scrigno.cz "")

Jedny ven a druhé dovnitř

Reverzní otevírání dveří je ve své podstatě záležitostí estetickou – když chceme slícovat všechny dveře v chodbě se zdí, a to nehledě na to, na kterou stranu se otevírají. „Standardní věcí je, že dveře, které se v zárubni otevírají každé na jinou stranu (tedy jedny otevíráme k sobě a druhé od sebe), spolu z čelní pohledové strany nelícují. Oproti tomu u novinky skrytých zárubní Emotive od J.A.P. pro jednokřídlé otočné dveře je jedno, zda dveře otevíráme „do“, nebo „z“ místnosti – z pohledové strany vypadají stejně a opět lícují s příčkou, která může být zděná i ze SDK profilů,“ vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., jediného českého výrobce skrytých zárubní, a dodává: „Reverz – to je ovšem i chytré řešení pro situace, kdy je dveře výhodné otevírat opačně z důvodu nedostatku volného prostou v dané místnosti.

Skryté zárubně Emotive mají místo klasické zárubně tenký kovový rámeček v síle 17 mm, který tvoří se zdí a dveřmi jednu rovinu. Co se týká samotných dveří – pro otevírání ve směru k sobě i od sebe slouží dveře polodrážkové – s polodrážkou 15 mm a výškou až do rozměru 3,7 metru.

www.jap.cz

Dveře Mera vás dostanou na vrchol

Dveře Mera vás zaujmou hned na první pohled svým trendy vzhledem, kterému dominuje dělené sklo. Potěší ale i velmi příjemnou cenou. Novinka největšího českého výrobce dveří Sapeli odkazuje vznešeným jménem Mera k cestě na vrchol himalájské hory Mera Peak. Vytříbenému designu dveří Mera přidává na atraktivnosti i jejich aktuální nabídka, v rámci které ušetříte 15 % z ceníkové ceny. Jako bonus si k této modelové řadě ve stále populárnějším vzhledu rámové konstrukce můžete pořídit i kliky Sapeli se slevou 10 %. Dveře Mera lze po slevě pořídit již od 3222 Kč.

Krásně vyniknou např. v moderním materiálu Sapdecor. Tato speciální akce na modelovou řadu Mera probíhá na všech 7 Sapeli Centrech i na 52 Sapeli Pointech v celé České republice. Dveře Mera jsou významným krokem nejen k cestě na vrchol, ale i do všech českých domácností.

www.sapeli.cz

Když potřebujete izolovat

Společnost Hörmann, významný dodavatel garážových a průmyslových vrat, pohonů, dveří a zárubní, rozšiřuje nabídku víceúčelových ocelových dveří o dveře D65 OD, jejichž předností je dlouhá životnost, vysoká kvalita a skvělé tepelně a zvukověizolační vlastnosti. Dveře D65 OD najdou využití především v průmyslových halách zatížených vysokým provozem.

Dveřní křídlo o tloušťce 65 mm tvoří stabilní lepená konstrukce z ocelového plechu o tloušťce 1 a 1,5 mm s velmi kvalitním povrchem bez viditelných svárů. Vnitřek dveří tvoří polyuretanová pěna, která jim zajišťuje vysokou tepelnou (1,2 W/(m²•K)) a zvukovou izolaci (37 – 40 dB). Konstrukční provedení a použitý materiál poskytují dveřím D65 OD dlouhou životnost a díky své robustnosti a pevnosti se dveře uplatní především v průmyslových halách, veřejných objektech či jako únikové východy.

Víceúčelové dveře D65 OD se standardně dodávají s klikovou sadou a dvěma konstrukčními panty. Dveře lze pořídit jak do interiéru, tak i do fasády, protože kromě základních odstínů RAL je společnost Hörmann nabízí i v dřevodekorové fólii v odstínech Winchester Oak, Zlatý dub a Tmavý dub – ořech, které se hodí do moderních objektů. Dveře ve velikosti 900 x 1970 mm v odstínu RAL 9002 jsou k dostání od 1. července 2015 za 15 386 Kč bez DPH.

www.hormann.cz