Interiéry v barvě kávy jsou trvanlivé. Nejsou to jednoletky, které příští rok omrzí. Ani za deset let nebudete přemýšlet, proč jste šli do takové barvy, která vás vlastně štve. Kávové tóny jsou měkké, příjemné a stálé. A tak se podívejme, jak může káva vtrhnout i do vašeho interiéru.

Kávové zrno

Kávová zrnka uchová doslova na věčné časy skleněný obal – třeba ve formě celoskleněného obkladu za kuchyňskou linku. Stačí jen tento motiv vytisknout ve formě grafické fólie a tu nechat zalaminovat do skla. Skleněný obal sice neumí vonět, ale grafiku zrnek ochrání před vodou, vlhkem, teplem nebo sluncem. Grafosklo i s jiným libovolným motivem můžete použít i jinde v interiéru, a uchovat si tak vzpomínky na doslova cokoliv,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., z jejíž autorské dílny grafosklo pochází.

Cappuccino

Sladké cappuccino s pěnou… pochoutka, které většina z nás neodolá. Vyznačuje se nejen příjemnou chutí, ale také barvou. A pokud si ji vyberete na interiérové dveře, tak jistě chybu neuděláte. „Barva v odstínu cappuccina je velice příjemná a její nespornou výhodou je možnost kombinace se světlými i tmavými barvami. A nesmím zapomenout ani na různé dřevodekory, které společně vytvoří velice příjemné prostředí,“ vysvětluje pan Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR, českého výrobce interiérových dveří a obložkových zárubní, a pokračuje: „Cappuccino si můžete zvolit na dveřích RAINBOW, jejichž povrch je tvořen lakem. Ten je nanášený hned v trojí vrstvě a technologicky odpovídajícím provedení tak, aby byla pečlivě lakována nejen plocha dveřního křídla, ale i jeho hrany a vyfrézované drážky.“ Jejich umístění v interiéru je tak neomezené od dětských pokojíků přes obývací pokoj až po koupelnu. Navíc se vyznačují i zvukově izolační odolností. Vybírat můžete z plných nebo prosklených variant s různým umístěním vyfrézovaných drážek v ploše dveřního křídla.

Café domestiques

Usedněte po dlouhém dni do pohodlné sedačky a ulevte svým očím pohledem – nikoliv do obyčejné zdi, ale do obkladového panelu v povrchu T.acrylic lesk caffe. „Hnědé odstíny symbolizují klid a pohodu. Jejich tlumené zabarvení se dobře kombinuje s ostatním zařízením interiéru. Dekorativní panel v tomto provedení bude nejen pomyslnou oázou odpočinku, ale také vás nebude rušit a nepříjemně rozptylovat od sledování televize,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a. s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek na českém trhu.

S kávou do koupelny

Rychlé piccolo, které by vás hned po ránu nastartovalo do nového dne? Dejte si ho třeba v koupelně. „Světlounký odstín kávy spolu s jemným dekorem dřeva výjimečně dobře vynikne na modelu koupelnové skříňky Q MAX. Tato řada zprostředkuje svému uživateli maximální komfort. Na první pohled vás zaujme robustní keramické umyvadlo Q, které je zapuštěné v závěsné skříňce se dvěma prostornými zásuvkami. Další úložný prostor nabídne vysoká doplňková skříň, kterou lze doplnit vnitřním drátěným košem na prádlo,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manažer marketingu společnosti Dřevojas, v. d., jednoho z největších českých výrobců koupelnového nábytku. Model Q MAX má i další výhody, které poznáte při manipulaci s ním – oceníte zejména kvalitní výsuvy HETTICH, které jsou opatřeny systémem soft closing – tichým dovřením zásuvky.

Černá káva

Její temné, a přesto svůdné tóny promítněte třeba do dveří. Vysoce efektní kontrast mezi dveřním křídlem a sněhobílou omítkou navíc nemusí rušit žádná zárubeň. „Skryté zárubně AKTIVE dělají čest svému jménu. Jsou v podstatě celé uschované ve zdi a neruší pohled na dveřní křídlo. Samozřejmě, velmi zajímavý je ostrý přechod mezi omítkou a dveřmi – čistý a jasný bez klasické dřevěné nebo kovové zárubně,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která je inovátorem v sortimentu dveřních systémů, a pokračuje: „Zárubně AKTIVE jsou určené jak pro otočné jednokřídlé dveře, tak i jednokřídlé a dvoukřídlé dveře posuvné do stavebního pouzdra, které vám navíc ušetří množství volného prostoru.“

Latte

Jemně vrstvené odstíny bílé kávy…to je latte. „Moderním materiálem je v současné době určitě dřevo. Obrovskou výhodou foliovaných dřevodekorů je, že zachovávají krásu přírodní kresby dřeva, a přitom je lze tónovat různými barvami. Takto vznikl třeba dekor modřín latte. Jemná dřevní struktura a světlounký odstín latte spolu tvoří sehranou dvojku. Navíc si můžete podle typu a rozměrů nábytku sami zvolit, jak orientovaná mají být léta – zda svisle, nebo podélně,“ říká pan Martin Dusík z Trachey. Na výběr jsou i další kávové dřevodekory nebo jen barevné dekory, třeba bílá káva.