Moderní design potřebuje řešení mnoha problémů. Třeba co dělat, když jsou zapotřebí krásné skleněné dveře vysoké třeba tři metry? Nebo když je zapotřebí mít tytéž dveře izolační – od hluku i tepla. Prostě problémy, které jen tak vyřešit nejdou. Tedy až dosud.

V J.A.P. připravili novinku, která je sice ve světě už nějakou dobu, ale kupte si speciální dveře z Itálie. Tady vám je nikdo nenamontuje. Tahle česká novinka tak následuje svět, ale ve vlastním stylu. Technici připravili totiž speciální hliníkový profil, který může být využitý hned dvojnásobně.

Master – dvě skla a možná i výplň

Na vnější stranu hliníkového profilu se upevní dvě skla. Do meziprostoru se může i nemusí dát výplň v podobě polystyrenu. Pokud tam je, dveře lépe izolují zvuk i teplo. Samozřejmě ještě lépe, pokud jsou doplněny padacím prahem, tedy jakýmsi zařízením ve spodní a horní straně dveří, které při zavření vytahuje z těla dveří gumovou lištu, dosedající na zárubeň či podlahu.

Navíc tu nemusí být jen sklo. Obložit se dají i dýhou, laminátem, tapetou, plechem…, každá strana tak může být jiná. Dveře tak můžou doplňovat interiér z každé strany jinak. Kromě jedinečného povrchu nabízí interiéru i atypické výšky, a to skutečně od podlahy až ke stropu. Díky hliníkovým rámečkům mohou dosáhnout výšky až 3,7 metru a v případě využití příčky i větší.

Strong – jedno sklo, ale pevně

Pro dveře Strong je použit stejný hliníkový eloxovaný profil jako pro dveře Master. „Tentokrát je jako nosná část využitý střed tohoto profilu, do kterého je vsazena jednovrstvá skleněná výplň, včetně požadované úpravy. Výjimku tvoří Grafosklo, které je dvouvrstvé. Investor si může vybrat z různých druhů skla – čirého, mléčného, barevně tónovaného planibel, pískovaného, gravírovaného nebo Grafoskla,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P. „Maximální šířka dveří Strong, aniž bychom je museli zpevňovat hliníkovým profilem, je 100 cm a výška 280 cm.“

Stejně jako u dveří Master, tak i u dveří Strong může mít vnitřní eloxovaný hliníkový profil barevnou komaxitovou povrchovou úpravu ze vzorníku odstínů RAL. Mezi nejčastěji používané patří černá.