Náš byt by mohl být v jakémkoli městě světa. Mohl by být i v Čechách, na jakémkoli sídlišti, bytovce… Takže jen pro formu vám řekneme, že jde o byt ve Vilniusu, hlavním městě Litvy. Interiér je z dílny firmy Unico, která navrhuje a sama ve svých dílnách vyrábí interiéry, nábytek i dekorace.

Pojďme ale na daný byt. Interiér je jednoduchý. Žádné výstřednosti. Prostě funkce převažuje nad designem. A to je v takových bytech jasná přednost. Neustálé problémy s úložnými prostory moderních interiérů jsou tady řešeny velkými skříněmi a využitím každého volného prostoru. Příkladem budiž třeba kuchyňská linka, nad kterou jsou zasazeny skříňky až ke stropu. Ano, nebude se do nich lézt zrovna pohodlně, ale jsou na uložení sezonních věcí, takže jednou za rok to lze vydržet.

V předsíni pak je malý pracovní kout, který tak neruší v obytné části. To hlavní na celém bytu je ovšem jednotný koncept v designu a barvách. Jsou tu vlastně jen dvě – bílá a světlé dřevo. Prolínají se všemi místnostmi, každým kusem nábytku i doplňků. Byt díky tomu vypadá velmi vzdušně, prostorně a elegantně.