Základ v režné cihle. Někde v pohledové klasické barvě, jinde natřené na bílo. K tomu rozvody elektřiny pod stropem v klasické průmyslové kabeláži. Nevzhledné přechody stropu a stěn zakryty nárožními plastovými vlysy. Doplňky klidně z IKEA. A přitom interiér vypadá hodnotně a netradičně. Proč? Začneme od kuchyně.

Hluboký lesk kuchyňské linky ve tvaru L je nenarušený žádným excesem. Když bílá, tak i bílé sklo na zádech kuchyně. Když bílá, tak i bílé spotřebiče včetně varné desky. Kratší strana kuchyně je zase v černé. Stejný koncept sjednocení. Kuchyně vypadá supermoderně, ale stačí se zamyslet a lze říct, že tohle dokáže každé kuchyňské studio. Třeba madla – podívejte se na ně. Vidíte? Klasika ze standardní nabídky.

Kuchyni a jídelnu dělí od ložnice a obýváku kvádr ostrůvku. Vysoký jako barový pult – z jedné strany úložný prostor, z druhé strany místo na televizi a audio.

Obývací části vévodí bílá zavěšená knihovna. Nic náročného. Pod ní velká šedá sedačka, na zemi decentně barevný koberec. Opět žádný milionářský úlet.

A teď to hlavní. Hned vedle skleněný kvádr s posuvnými díly. Uvnitř postel. Dvoulůžko. O intimitu se starají dlouhé bílé závěsy. Když chce majitel sledovat televizi, stačí je odhrnout. Proč to? Kam jinam byste dali ložnici, když byt je dlouhý a úzký a má jen dvě okna?

A co koupelna? Nic moc náročného. Klasické zrcadlo, koupelnová skříňka s umyvadlem, kterou si můžete pořídit u firmy Jika, toaleta a rohový sprchový kout. Obklad vypadá hodně luxusně. Může to být originál drahý kámen, ale může to být i dlažba. Takových imitací, které nerozeznáte od pravého kamene, na světě existuje. Za 1000 Kč/m2 jich napočítáte pěknou řádku. A ta plocha tak velká nebude.

Za nás super byt pro mladý pár nebo ještě lépe byt pro zastánce života single.