Eichlerovy domy jsme už navštívili několikrát. Vždy se jednalo o úpravy od Johna Klopfa a jeho kanceláře Klopf Architecture. A nejinak tomu bude i dnes. Klopf Architecture se tady zapsal jako dodavatel moderního života v tradičním kabátu Josepha Eichlera. A dobrá práce se chválí sama a informace se šíří rychlostí blesku.

A tak tu máme další jeho úpravu. Další dům byl změněn podle přání majitelů v barvách. Touhou majitelů bylo zvýšit komfort interiéru, nainstalovat sem pohodlnější nábytek a zrekonstruovat dům tak, aby se v něm dalo bydlet dalších šedesát let.

Úprava zasáhla především jádro domu – otevřela kuchyň do obývacího pokoje a oddělila jej velkým varným ostrůvkem i s typickým ohromným americkým dřezem. Velká skříň za zády má dvířka v dřevěném dekoru, ale police jsou v barvách oranžové, červené, modré a zelené. Tyto barvy se pak promítají i v dalších částech interiéru – například na barových stoličkách, skříňkách v koupelně nebo dětském pokoji.

Jiný eichlerův dům upravený od Klopf Architecture

I ostatní části domu zasáhla změna dispozice. Byly zrušeny nepotřebné kouty a vznikla centra třeba pro práci nebo umývárna.

Typickým prvkem Eichlerových domů byla kovová nebo dřevěná konstrukce, mohutně vyplněná sklem (zde například silně promlouvá do interiéru vnitřní atrium). Prostě to, co je moderní dnes, použil Joseph Eichler už před desítkami let. Ostatní stěny jsou dřevěné. Rekonstrukce tak zasáhla i samotnou konstrukci domu. Byla vyměněna okna za lépe izolující, podlahy byly šetrně sejmuty, pod ně bylo položeno podlahové topení a opět se vrátily na své místo. Vnitřní obložení dřevem bylo zrenovováno. Například stropy byly v době vzniku z běleného dřeva, ale v průběhu desetiletí zešedly. Nyní jim byla dána původní barva, která výrazně prosvětluje interiér a vytváří kontrast s černou konstrukcí domu.