Vánoce jsou dobou, kdy si do svého domova pouštíme obchodníky s dekoracemi a květinami víc než kdykoli jindy v roce. Některé z nás ovlivňují moderní trendy, jiní zůstávají věrní klasice. Pokud si říkáte, že už máte dost té zlato-červeno-zelené klasiky a chcete zkusit něco nového, máme pro vás tip. Letošní svátky se nesou v duchu veselých tónů a pastelových barev.

Designéři vánočních ozdob se pro tento rok vytasili s pudrovými romantickými barvami – pastelově modrou, růžovou či mentolovou. Ale také fuchsiovou či fialovou s růžovými podtóny. Pro ty, kteří upřednostňují eleganci, jsou tu dekorace v barvách jemně zlaté a hnědé. Hlavní barvou však zůstává bílá, kterou ostatní barvy doplňují. Celkové aranžmá působí sice decentně, přesto však vesele.

Co se týče tvarů ozdob, najdeme u našich prodejců nejen osvědčenou klasiku v podobě koulí, šišek či hvězd, ale vybírat můžeme i z extravagantnějších tvarů inspirovaných například americkými sladkostmi, pohádkovými postavičkami nebo běžnými věcmi kolem nás.