Svátek svatého Valentýna se u nás objevil až po roce 1989, a přestože je to velmi mladá tradice, rychle u nás zdomácněla. Pokud patříte k milovníkům tohoto svátku a propadáte srdíčkovému šílenství, určitě si k této příležitosti budete chtít vyzdobit i váš dům či byt. Jaké jsou ale ty správné valentýnské dekorace? Vybírat musíte s rozumem, aby interiér ve výsledku nevypadal jako přeslazený kýč.

Barvy

Růžová a červená barva ke svatému Valentýnu neodmyslitelně patří. Ty se skvěle kombinují s bílou a černou, ale abychom nebyli omezeni jen na zakořeněné tradice, můžeme zkusit experimentovat a kombinovat tyto barvy také se zlatou, stříbrnou, šedou nebo dokonce zelenou.

Svíčky

Co by to bylo za romantiku bez svíček? Tato blikající světýlka ve valentýnské výzdobě prostě nesmí chybět. Pro navození atmosféry úplně postačí bílá čajová svíčka v průhledné skleničce, kolem níž bude uvázána pěkná stuha, mašle nebo na růžovo obarvený jutový provázek. Použít můžete samozřejmě jakékoliv svíčky, některé už na sobě mají i valentýnské motivy.

Dekorace

Co je typickým symbolem lásky? Srdce nebo soška amorka. Jen v málokterém interiéru ale tyto prvky vypadají dobře. Většinou nejrůznější dekorativní sošky nebo obrázky vypadají kýčovitě a lacině. Při výběru proto buďte opatrní a raději zvolte jednoduchý a třeba i trochu dražší doplněk, který však vašemu interiéru dodá na zajímavosti.

Květiny

Mnohem lepší než okvětní lístky růží jsou živé květiny. Kromě tradičních růží jsou velmi módní karafiáty, anemonky a také exotické anturie. Jelikož je pro Valentýna typická růžová barva, pak můžete kromě růží zvolit také tulipány či orchideje. Mnohá květinářství dnes nabízejí i speciální kytice ve tvaru srdce.

Výzdoba ložnice

Jak nejlépe vyzdobit ložnici ve valentýnském duchu? No přece kvalitním povlečením luxusního vzhledu, do kterého se můžete s miláčkem zachumlat. Existují speciální valentýnské kolekce povlečení, jen dejte pozor na to, že v něm spíte oba. Možná by se vašemu partnerovi nelíbilo svítivě růžové povlečení s plyšovými medvídky jako vzorem. Vybírejte stylově.