Všichni jsme zvyklí zdobit své domovy na Vánoce nebo Velikonoce. Ale na letní výzdobu často zapomínáme. Přitom je to tak jednoduché! Kvetoucí zahrada i příroda kolem nás nám dává tolik možností, jak si z mála surovin vyrobit půvabné dekorace, v hobbymarketech i zahradnictvích zakoupíte různé dekorativní předměty s letní tematikou, takže stačí jen vybírat.

Zhoupněte se na vlnách

Velmi typickými motivy léta jsou moře, voda obecně a předměty s nimi spojené – lodě, majáky, hvězdice, mušle, ryby a další vodní živočichové. Pokud máte doma mušle či hvězdice z vašich cest, využijte je, pokud ne, dají se dobře sehnat v obchodech s dekoracemi, zahradnictvích a často i ve velkých obchodních řetězcích. Můžete je naskládat na misky, do průhledných váz a karaf, rozložit na talíře a dozdobit čajovými svíčkami nebo čerstvými květy.

Nezapomínejte na květiny

Kdy jindy máme tak velkou možnost těšit se z pestrých květů všech možných barev, velikostí a tvarů než v létě. Vyzdobte jimi své stoly, poličky a parapety. Květy s pevnými stonky můžete použít pro výrobu ozdobných věnců na okna nebo dveře, malé květy můžete jen tak volně rozsypat na sváteční stůl. Máte-li velkokvěté růže, vložte jejich květy po jednom do malých skleniček nebo na prostřené talíře a výzdoba je hotová hned! Jedlými květy macešek nebo sedmikrásek můžete ozdobit svou večeři a jistě sklidíte úspěch.

Nahlédněte do naší galerie, kde si můžete vybrat některou z inspirací, nebo vymyslete svoji originální dekoraci. Vaší fantazii se meze nekladou.