Hitem posledních let se zejména u novostaveb stávají monolitické komínové systémy s integrovanou krbovou vložkou, které urychlují výstavbu, usnadňují výběr dodavatele, minimalizují konstrukční chyby a vejdou se i do stísněných prostor. Letos navíc přibyla novinka, která přes komfort plápolajícího ohně nepotřebuje vaši asistenci v podobě přikládání polínek a čištění kamen, ale veškerá vaše práce spočívá ve zmáčknutí jednoho tlačítka a systém udělá vše potřebné za vás.

Při volbě krbu často rozhodují centimetry

V současnosti je nátlak na cenu nemovitosti a úspory velký, a proto se zmenšuje i zastavěná plocha. Ostatně dům navržený s ohledem na úspory vám ušetří spoustu starostí. Menší nároky na údržbu a úklid, více času na koníčky, menší spotřebu při chodu a menší prvotní investici, která z vás neudělá otroka odsouzeného vydělávat na celoživotní vysokou hypotéku. Rozměrný krb a komín tak může zabrat drahocennou plochu. Přední výrobce komínových systémů společnost Schiedel nabízí komínový systém s integrovanou krbovou vložkou Kingfire Classico, který byl vyvinut přímo na míru menším prostorám.

Kingfire urychlí výstavbu a usnadní rozhodování o dodavateli

Model Kingfire Classico je monolit, který se vyrábí na míru přímo v továrně a na stavbu je dovezen v celku. Instalace se provádí jeřábem. Odpadají tak možné konstrukční chyby, kterých je možné se dopustit, pokud stavebníci používají různě svépomocně postavené komíny. Každá dobrá realizační firma by vás od nesystémových řešení měla odradit. Není výjimkou, že lidé ve snaze ušetřit každou korunu tlačí stavebníky do různých kaskadérských kousků. Špatně řešený komín se však může pro celou stavbu stát osudným. Ostatně požáry, které vzniknou v důsledku konstrukčních chyb, bohužel u nás nepatří k ojedinělým.

Pokud se rozhodujete, který komín vybrat, je vhodné vsadit na jistotu a hlavně na systémové řešení, které vám zaručí maximální garanci a bezpečnost provozu. Komínové systémy Kingfire od společnosti Schiedel minimalizují konstrukční chyby, ušetří vám drahocenné centimetry v interiéru a zjednoduší výběr dodavatelů. Komín a krb obstaráte u jedné firmy. Moduly Kingfire jsou navíc velmi dobře esteticky řešeny, což dokládá řada mezinárodních ocenění za design.

Komfort plápolajícího ohně na dálkové ovládání

Pokud toužíte po krbu, ale vaše lenost vám brání v realizaci, máme pro vás dobrou zprávu. Již žádné rozdělávání ohně, nošení polínek do patra, případně sekání dříví. Vše obstaráte z pohodlí vaší pohovky. Monolitický komínový systém je možné dnes pořídit i ve variantě Kingfire Lineare G, jehož součástí je integrovaná plynová vložka.

Tento typ plynových kamen nabízí zákazníkům komfort plápolajícího ohně, který je možný ovládat zmáčknutím jednoho tlačítka. Systém Kingfire Lineare G funguje na dálkové ovládání, případně přes mobilní aplikaci v chytrém telefonu nebo tabletu. Model Lineare G vychází vstříc těm, kteří si nechtějí nechat odepřít každodenní komfort plápolajícího ohně, ale zároveň jsou natolik vytížení, že pro ně obsluha krbu na kusové dřevo představuje nechtěnou zátěž. U každého typu Kingfire jsou navíc k dispozici různé designové varianty provedení včetně elegantních pohledových doplňků a příslušenství tak, aby si každý snadno vytvořil výsledný vzhled ve svém stylu a podle svých představ.