Vyrábění dekorativních věnců je u nás spojeno především s adventním obdobím, podzimní příroda nás ale sama pobízí, abychom si nějaký vyrobili už o měsíc dříve. Zvláště pokud máte malé děti a vytáhli jste je na dlouhou procházku lesem, určitě jste se vrátili s plnými kapsami kaštanů, bukvic, barevných lístků a větviček, které prostě musely nutně s vámi domů. Co s tím? Inspirujte se naší galerií.

Na základ věnce můžeme použít koupený korpus nebo aranžovací košík ve tvaru věnce, posloužit může i proutí, pruty vinné révy nebo sláma. Na korpus se budou lépe lepit kaštany, bukvice a ořechové skořápky, zatímco do slámy či proutí se snáze zapletou podzimní květiny a větvičky vřesu. Věnec můžeme barevně doplnit jeřabinami, šípky či plody mochyně, zakomponovat sem můžeme také šišky nebo malé okrasné dýně. Květiny, jeřabiny a šípky je lepší předem nasušit, aby nevysychaly přímo na věnci a dekorace déle vydržela.

Ke zvýraznění barevnosti můžete použít barvu na suché květy, kterou vyrábí například Terno Colour. Nejšetrnější je aplikovat ji rozprašovačem, dejte jen pozor, abyste si nezašpinili oblečení - jakmile tato barva jednou zaschne, nedá se vyprat.