Vinylová tapeta

Začněme tím nejjednodušším. Vinylovou tapetou můžete potáhnout celou stěnu, aniž byste přitom nadělali nepořádek, jako při malování. Vinylové tapety nejsou drahé a na rozdíl od těch klasických papírových jsou i kvalitní a hodně vydrží. Množství vzorů je nepřeberné a najdete i firmy, které vám vytisknou tapetu s vlastním obrázkem. Dejte jen pozor, aby tapeta měla vliesový podklad. Takovou budete moci ze stěny zase snadno odstranit, až se vám přestane líbit.

Stropní podhled

Stropní podhledy se budují ze sádrokartonu nebo dřevěných či PVC kazet, alternativně můžete využít také moderních podhledů napínaných. Pokud se obáváte, že podhled příliš sníží strop, zkuste ho nainstalovat jen v části místnosti nebo podél okrajů stropu. Zabudovaná bodová LED svítidla pak dodají interiéru naprosto luxusní šmrnc.

Velké zrcadlo do koupelny

Není pochyb, že zrcadla prosvětlují a opticky zvětšují interiér. Velká zrcadlová plocha dokáže proměnit i mrňavou panelákovou koupelnu v moderní relaxační koutek, který bude každá návštěva obdivovat. S velkými zrcadly si ovšem můžete pohrát i v jiných místnostech, velkou parádu udělají například v ložnici.

Japonská stěna

Textilie upevněná na posuvných panelech je moderní a lépe vypadající obměnou klasických závěsů. Hodí se do větších místností, kde máte dostatek prostoru před okny, ale dá se využít i jako netradiční předěl místnosti. Japonskou stěnou oddělíte jídelní kout nebo místo v obýváku s postelí pro návštěvu. Získáte tak malou "skoro místnost" navíc.

Proměna čela postele

Starší manželské postele z méně kvalitní dýhy mívají ošoupaná a oloupaná čela, se kterými už nic nenaděláte. Nejlepší je takové čelo vyhodit a nahradit ho obkladem, kvalitní tapetou nebo třeba velkým abstraktním obrazem na plátně. Velký rozdíl udělá i vymalování stěny za postelí výraznou barvou, která bude kontrastovat s ostatními stěnami v místnosti.

Netradiční nasvícení

Moderně vyhlížející svítidla patří k cenově dostupným bytovým doplňkům. Divy dokážou jak svým vzhledem a tvarem, ale i umístěním. Pohrát si můžete také s bodovými světly a LED páskami - stačí, když je nenainstalujete do klasických vodorovných linií, ale zkusíte to třeba našikmo.

Něco na míru od truhláře

Stává se vám, že na internetu zahlédnete nějaký dobrý nápad, zoufale tu věc hledáte v katalozích nábytku a nemůžete ji najít? Poptejte se u truhlářů, kteří vám zhotoví ledacos na míru. Při obměně nábytku je určitě lepší nechat si vyrobit něco netradičního podle vlastního návrhu, než vybírat z typizovaných uniformních designů.