Využití levandule je multifunkční. Její esence je součástí mnohých parfémů a voňavek. Vynikající je také z hlediska různých uklidňujících vlastností. Často jí bývají napuštěné také polštářky. Setkat se s ní lze i v potravinářském průmyslu. Jen si vezměte takový levandulový sirup! V neposlední řadě se ovšem stala i předlohou mnohým fotografům a malířům. Obrazy levandule jsou nadčasové, vypadají neotřele a něžně doplní interiér jakéhokoli objektu. Že nevíte, který z nich se vyplatí upřednostnit? Pak čtěte dál a v tomto článku se to jistě dozvíte.

Milujete fialovou barvu, a to takřka v nekonečném množství? Pak jsou pro vás jako stvořené obrazy levandulových polí. Ta vypadají opravdu kouzelně a rozhodně stojí za to se na ně podívat. V čem jsou tyto lány levandulí až tolik převratné a poutavé? Tak především sytou fialovou barvou, která koresponduje s ne příliš výraznou zelenou. Velmi oblíbená jsou levandulová pole také proto, že vedou různými směry. Pravidelná výsadba jednotlivých rostlin je opravdu zajímavá. Moc hezky vypadá kombinace levandulové plantáže a třeba města v pozadí. Tradiční vesnický ráz jednotlivých domků a fialový odstín květů v sobě mají něco kouzelného, co vás donutí se zasnít a alespoň na chvíli se zastavit.

Raději byste obraz levandule v trochu jiném pojetí? Proč ne? Tato krásná fialová rostlinka nemusí být až tolik markantní a ve velkém množství. Moc hezky vypadá i detail jednotlivých snítek levandule. Záběr na typickou strukturu této zajímavé rostlinky je moc hezký. Detail rozhodně stojí za to. Zkombinuje se fialová barva, zelená a tradiční bílé pozadí. Když se ke všemu přidá ještě nějaká hezká stuha, celek vypadá hodně zajímavě. Vyvolat ve vás může například vzpomínky na pobyt někde na venkově anebo na jiné příjemně strávené chvilky s lidmi, které máte rádi. Levandule v tomto pojetí se hodí skvěle i do kuchyně.

Pro mnohé lidi je levandule spojená především s hygienou a wellness. Vždyť levandule se používá do různých přípravků, které se vyznačují mimo vynikajících mycích vlastností i tradiční vůní. K dispozici jsou mimo jiné i tradiční levandulové oleje. Typické jsou perfektními hydratačními vlastnostmi a také samozřejmě všudypřítomným aroma. Obrázky levandule v této podobě lze volit ve spoustě variací, přičemž velmi oblíbené jsou kupříkladu levandule v kombinaci s hezkými zdobnými krabičkami krémů. Určitě se budou líbit taktéž levandule se skleničkou vonného oleje. I takto lze bez problémů symbolizovat wellness služby a vše, co je spojené s péčí o lidské tělo. Za pozornost jistě stojí také levandule i různé dřevěné ozdoby, lžičky a podobně.

Kombinovat se dá levandule klidně i s jinými motivy. Hodně oblíbené jsou třeba kombinace levandulového odstínu a zvířat. Sytě fialové kvítky levandule mohou bez problémů navodit tu správnou atmosféru i s pejskem anebo jinými domácími zvířaty. Jinak se mohou na obrázcích s levandulí nacházet i lidé při různých činnostech. Zasněné pohledy ženy, která si čichá k levandulovému svazku, vypadají hodně zajímavě. Představit si pod takovouto pózou je možné prakticky cokoli. Vůně dálek a venkova láká v současnosti spousty lidí.

Sušená levandule vás osloví

Moc hezky vypadá také levandule při sušení. Standardně se vysouší v menších svazcích. Ty se zavěšují vedle sebe na provázky, které jsou upevněné na tyči nebo dřevěné desce. Velmi zajímavé jsou snopy levandulí ve větším množství, kdy se postupně suší. Člověk si při pohledu představí i moře krásné vůně, jež je maximálně lákavá. Když se ke všemu přidá ještě hezká rustikální atmosféra pozadí, dojde k vytvoření motivu, jenž je maximálně lákavý. Fototapety tohoto charakteru se bezesporu hodí i do předsíně anebo místností spojených s vodou. V koupelně jistě budou působit perfektně.