V opačném případě se vyplatí vybrat si některou z mnoha zajímavých variant. Že nevíte, co všechno je dnes na trhu k dostání a jaké jsou výhody jednotlivých druhů zastínění? Pak jste na správném místě, čtěte dál a veškeré potřebné podrobnosti se určitě dozvíte. Dlužni nezůstaneme ani jméno firmy, u níž se vyplatí nechat si konkrétní typy zastínění instalovat.

Elegantní předokenní rolety

Jedno z nejmodernějších řešení zastínění představují předokenní venkovní rolety. Vyznačují se poměrně velkým množstvím předností. Mimo efektivní stínění nabízejí taktéž tepelnou izolaci. V letním období jsou schopny blokovat prostup horka do interiéru, a v zimě naopak zabrání průniku chladu. Výborné jsou i proto, že váš dům pomáhají chránit před nevítanou návštěvou. Zlodějům se do interiéru objektu vniká zkrátka velmi složitě. Efektivně zabrání i průniku hluku do vnitřních prostor. Hrající si děti nebo hluk sekačky či motorové pily zkrátka uslyšíte mnohem méně intenzivně. U předokenních rolet lze volit dvě základní variace. Tou první jsou předokenní rolety určené pro dodatečnou montáž. Optimální jsou do stávajícího objektu. Pokud aktuálně plánujete novostavbu, pak volte fasádní, jež se velmi šikovně ukryjí právě pod fasádu a nenápadně splynou s celkovým konceptem nemovitosti. Barevně se doladí do kontrastu anebo splynutí s fasádní barvou. Ovládání obou dvou druhů prostřednictvím elektromotoru je nadmíru komfortní.

Vnitřní stylové látkové rolety

Jestliže hodláte ušetřit při pořizování interiérového stínění, pak vsaďte na látkové rolety. Jejich hlavní předností ale zcela jistě není pouze nižší pořizovací cena. Výborné jsou hlavně z hlediska doladění celkového designu vnitřních prostor. Moc hezky vypadají ve spoustě pestrobarevných variací i v konzervativnějším provedení. Výborné jsou variace se specifickou zatemňovací látkou. Po zatažení rolet dokážete vytvořit v interiéru úplnou tmu. Za velkou devízu je také považována minimální údržba látkových rolet. Po čase se jenom jednoduše vyperou v pračce. Montáž rolet není nijak složitá. Navíjí se speciálním systémem. Do plastových oken se montují i ve specifické kazetové podobě.

Tradiční vnitřní žaluzie

Jestliže patříte mezi zastánce jakési klasiky, pak se nemusíte obávat ani klasických vnitřních žaluzií. Ne, dnes už se skutečně nevyrábí pouze standardní hliníkové lamely, jež se vždy velmi rychle poničily. Setkat se lze s vertikálními i horizontálními variantami. Vybírat si samozřejmě lze jak tradiční hliník, tak i ryze přírodní dřevo. Spousta lidí si právě do svého interiéru instaluje dřevěné rolety působící přirozeným, ale přesto poněkud výstředním dojmem. Vsadit můžete i na plisé. Tato látka je naprosto specifická a celek vypadá unikátně. Záleží pochopitelně na výběru barevného ladění konkrétní místnosti. Sladit se ale s moderními žaluziemi dá jakýkoli nábytek i barva stěn.

Vyberte si nejenom stínění dle vašich představ

Ať už se vám líbí jakékoli provedení stínicí techniky, můžete si je vybrat v nabídce společnosti Univers. Ta se soustředí na veškeré typy žaluzií, rolet anebo venkovního zastínění. Stejně tak není problém objednat si tady kupříkladu markýzy, vrata, mříže a mnohý doplňkový sortiment. Výjimkou nejsou ani screenové rolety, sítě proti hmyzu v rolovací, statické nebo dveřní podobě a jiné zboží, které se stíněním jakkoli souvisí. Spolehnout se u této firmy lze i na komplexně řešený servis či poradenství.