Návštěva bytu: Netradiční vestavba

Vestavba v Barceloně
Foto: Roberto Ruiz

Autor:

Jak vyřešit rozdělení prostor, jak vyřešit úložné prostory, jak vyřešit modernizaci interiéru ve starém domě? To jsou základní body, které mohou potkat každého z vás. Máme pro vás inspiraci.

Tu najdeme ve španělské Barceloně, kde je v historické budově byt, který bylo potřeba zrekonstruovat. Andrea Serboli a Matteo Colombo (Colombo and Serboli Architecture) připravili jednoduchý projekt. Nemusí se bourat, stavět, dělat zásadní zásahy do konstrukcí. Vše je jednoduché, funkční a užitečné. A přitom to vypadá zajímavě.

Začíná to už v předsíni. Ta je od ložnice a obývacího prostoru oddělena velkou vestavěnou skříní s průchodem. Do ložnice je průchod zavřen dveřmi v tmavě modré barvě, stejné, jakou má skříň. Je to tedy velmi nenápadné. Do obývacího pokoje se pak dostane návštěvník skrz tunel, v němž je průchozí šatní skříň. Celá vestavba má 1,2 metru na šířku. V boční straně pak je průhled s lampičkou, který vhodně přisvětluje prostor, ať už přirozeným, tak i umělým světlem.

Pojďme ale dál. Kuchyně je moderní s ostrůvkem. Co zaujme, je červená oblouková dřevěná vestavba, která v sobě skrývá koupelnu se záchodem. Zvýrazněním barvy se dalo zadost modernosti, oblouk pak zase více zdůrazňuje historii domu.

V celém bytě pak jsou další drobné úpravy, které posouvají příjemně design kupředu. Podívejte se například na kryty topení, zajímavý věšák v předsíni nebo pěkné osvětlení nad stolem.

Foto: Roberto Ruiz

Komentáře

Načítám komentáře...