Módní trendy se mění i v tomto směru, otázkou však je, jestli si pořídit moderní kousek, nebo jestli raději upřednostnit takovou soupravu, která bude dostatečně velká a samozřejmě i pohodlná a příjemná na dotek. Aby vaše rozhodování bylo snazší, přinášíme několik tipů a rad, díky kterým bude vybírání té vhodné sedací soupravy naprosto snadné.

Na trhu jsou dnes k dostání mnohé zajímavé sedací soupravy. Některé jsou modernější, jiné jsou nadčasové. Tou hlavní otázkou, kterou by si měl člověk podat, je, jestli touží spíše po textilní, nebo raději po kožené sedací soupravě, která vypadá mnohem elegantněji a luxusněji.

Obecně platí, že textilní soupravy jsou modernější a praktičtější. V případě nevyčistitelných skvrn se dá snadno přečalounit. Kožené sedačky jsou sice dražší, ale zato jsou elegantnější, bohužel i náročnější na údržbu.

To ale není ani zdaleka jediná otázka, kterou si musíte zodpovědět při výběru sedačky.

Na co dbát především?

Při výběru se nedívejte na to, jak pohovka vypadá. Vzhled je až to poslední, podle čeho byste se měli rozhodovat. Nejdříve dbejte na pohodlí, protože právě pohodlí je to, na čem záleží. Pokud se na sedačce nebudete cítit příjemně, pokud bude moc vysoká, nebo naopak moc nízká, či pokud bude tvrdá, nebo naopak příliš měkká, zanedlouho byste hledali novou.

  • Elegantní šedý retro dvojsedák – najdete na NEDIO.cz

Investujte tedy do takové originální sedací soupravy, která je především pohodlná. V druhé řadě pak zvažte velikost, a nakonec až vzhled.

Jak vypadá stylová sedací souprava?

Jestli bychom se měli zaměřit na aktuální moderní trendy, řekli bychom, že moderní a stylové sedací soupravy jsou především ty, co hrají barvami. Čím barevnější sedací souprava je, tím lépe. Sedací souprava by v každé moderní domácnosti měla vynikat, měla by být to první, čeho si každý všimne. Sedací souprava může být jistým kontrastem se zbytkem obývacího pokoje. Pokud máte svůj obývací pokoj zařízený do černobílé kombinace, doporučujeme sáhnout po červené sedací soupravě. Jestli jej máte sladěný například do šeda, pak žlutá sedačka je značka ideál.

Máte domácí mazlíčky?

Při výběru sedací soupravy se musí brát v potaz i domácí mazlíčci. Pokud ve vaší domácnosti žije třeba pes nebo kočka, vybírejte gauč s vhodným potahem. V tomto případě je nejlepší kožená sedačka, z níž chlupy snadno smetete. Textilní sedačka bohužel velice trpí. Rozumně volte také barvy, ideálně podobné srsti vašich miláčků.