Kristian Lillelund se soustřeďuje na nábytek ručně vyráběný, stejně jako doplňky. Žádná IKEA. Design je ale tradiční, řemeslný, severský, tedy kombinace barev, dřeva a jednoduchých tvarů. Žádné baroko ani modernismus. Příroda se prolíná s interiérem.

Projekt Vejby Strand je dům o podlahové ploše 80 m2 + terasa. Není to tedy žádná rozlehlá hacienda. Je to malý, soukromý prostor zasazený mezi stromy. Dřevěný dům je zvenčí natřený černou barvou, což je pro severské polohy typické. Přehřátí v létě moc nehrozí, naopak v zimě i menší slunce prohřívá dům.

Interiér je také obložený dřevem. A jak jsme řekli, nic typičtějšího nemůžete najít. Bílé stěny jsou doplněny dřevěnou lamino kuchyní ve světle modrých a tyrkysových tónech. Místo horních skříněk jsou obdélníkové poličky. Ne, není třeba se bát, že tady se bude prášit. Tohle není Ústí nad Labem.

Ložnice pak je obložena OSB deskami. Kompletně. I poličky jsou udělány z tohoto materiálu. Krabicovitost tu ale zachraňuje dvojice velkých oken ve výši matrace postele.

Zdroj: RUM4 Architecture