Výhody sedacích souprav na míru

V první řadě možnost mít velikost sedací soupravy, jakou chcete, a to nejen celkové prostorové míry, ale i výšku opěradel a područek. Můžete zvolit i různé hloubky sezení. Starší či nemocní zákazníci zase ocení to, že si mohou zvolit vyšší výšku sedáku od země, jež jim umožní lépe ze sedací soupravy či pohovky vstát.

Dalším volitelným prvkem je volba tvrdosti výplní, které se použijí při výrobě sedací soupravy na míru, zde platí technické pravidlo, že měkké výplně se dříve vysedí vlivem amortizace, a to platí dvojnásob u zákazníků s hmotností nad 100 kg. Proto je dobré, aby si zákazník v obchodě před započetím výroby vyzkoušel různé tvrdosti výplní a nechal si odborně poradit, která výplň pro něj bude nejvhodnější.

Mezi další výhody zakázkové výroby sedacích souprav a pohovek patří volba velikosti a druhu nožiček. Nejčastěji zákazníci volí nožičky z tvrdého dřeva, jako je buk nebo dub. Výhodou sedaček na míru je i to, že dřevěné nožičky lze udělat různě vysoké a v různých barevných provedeních. Kromě nožiček dřevěných je možné zvolit nožičky kovové (chrom/nerez, mat/lesk atd.), či nožičky z plastu.

Design sedací soupravy je důležitý

Design sedací soupravy netvoří jen konstrukce, ale také potahový materiál. Pokud zvolíte sedačku na míru, obrovskou výhodou je i to, že si můžete vybrat z široké palety potahových materiálů, ať se již jedná o potahové látky, eko kůži, či pravou hovězí kůži. Současným trendem jsou potahové látky s nešpinivou ochranou (tzv. AquaClean).

Přejete si něco extra?

Pokud si přejete sedací soupravu na míru například z nestandardního materiálu – i to lze. Na přání můžete mít sedačku či pohovku i z umělých kůží, jako je eko kůže a koženka, či z pravé kůže. K nevýhodám těchto materiálů však patří to, že nemají příliš dlouhou životnost. Umělé kůže poměrně brzy popraskají a problémem může být přílišné pocení při sezení na umělých materiálech. U sedaček z pravé kůže bývá zase problém s choulostivostí materiálu. Kůže je sice krásně měkoučká, ale velmi náchylná na poškrábání například od dětí či domácích mazlíčků.

Nejzásadnější výhodou zakázkové výroby sedacích souprav na míru je skutečnost, že lze vyrobit v podstatě jakoukoliv sestavu, kterou si budete přát (například rohovou sedačku velikosti 135 na 225 cm plus 5 křesel, plus 6 taburetů a 9 polštářků, což v klasických obchodech s nábytkem nikde a nikdy nekoupíte).

Výrobní termíny sedaček či pohovek na míru se pohybují cca kolem 2 měsíců. Objednané zboží je možné za domluvenou cenu dovézt včetně výnosu, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Již 24 let se v Čechách zabývá výrobou sedaček a pohovek na míru firma Pšenčík. Více informací o zakázkové výrobě sedacích souprav se dozvíte na http://www.sedacipohovky.cz/.