Mramor měl v designu interiérů vždy své pevné místo právě kvůli své neotřelosti a honosnosti, která se nejlépe vyjímá na velkém prostoru. Proto jím byly obkládány vstupní haly, reprezentativní místnosti a samozřejmě luxusní koupelny.

Pokud právě stavíte, nebo rekonstruujete a přemýšlíte, jak váš interiér pozvednout, využijte krásy mramoru. A nemusíte se vydat z peněz, abyste pořídili pravý kámen. Imitace mramorového dekoru na umělém kameni vás vyjdou levněji, a přitom vám udělají stejnou službu. Můžete využít také keramické dlaždice či vinylovou podlahu s dekorem mramoru.

Mramorový dekor nejlépe vynikne na velké celistvé ploše, a tak můžete mramorem obložit například stěnu v obývacím pokoji nebo spojovací zeď mezi pokojem a jídelnou, můžete položit mramorovou desku pod konferenční stůl u sedací soupravy.

Máte-li doma krb, jeho mramorové obložení bude působit luxusně a působivě, navíc od záře ohně vrhá mramor nádherné barevné odlesky. V koupelně můžete obložit stěny i podlahu, ale můžete také do vybavení pořídit mramorové prvky, jako jsou vana či umyvadlo, které vaši koupelnu pozvednou o úroveň výš.

Oblíbeným je také využití mramoru na pracovní desku kuchyňské linky, kuchyňského ostrůvku, barového pultu nebo na desku jídelního stolu.

Chcete-li docílit opravdového luxusního vzhledu mramorového dekoru, zkombinujte jej se zlacenými kovovými komponenty. Například u kuchyňské linky můžete použít zlacené úchytky zásuvek, zlacený rám obrazu nad krbem, v koupelně zlacené detaily jako baterie apod. Naopak chcete-li docílit příjemného teplého akcentu, zkombinujte mramor s dřevem, s měkkými koberci a doplňte například polštářky.

Pokud si chcete dopřát pouze drobné dekorace, ale originály, můžete si pořídit různé vázy, květníky, lampy či dekorativní sošky.