Obývací pokoj patří k místům, kde se většinou setkává celá rodina. Slouží nejen k odpočinku, ale i pro zábavu. A proto se v něm chceme cítit dobře. Zkuste ho obměnit a vylepšit následujícími zlepšováky.

1. Vyměňte textilie

Jednou z nejlevnějších a celkem efektivních změn je výměna textilií v interiéru. Nemusíte měnit vše, stačí například přikoupit do obývacího pokoje sladěné dekorační polštářky. Při jejich výběru se můžete zaměřit na zajímavé a nevšední vzory, nebo jednobarevné látky, které celý pokoj podtrhnou.

Pořízené polštářky pak hezky uskupte do několika vrstev například na sedací soupravu. Vytvoříte tím pocit pohody, útulnosti a relaxu.

2. Pořiďte si kusovku

Velmi rychlou změnu v interiéru dokážou kusové koberce. Jejich výhodou je, že umí ochránit hlavní podlahovou krytinu před případným poškozením, jsou teplé a příjemné na bosé nohy a dostupné v široké škále vzorů, barev a designů.

K dostání jsou moderní, rustikální i klasické kusové koberce. Zde záleží opravdu na každém, co se komu líbí. Držte se však jednotného stylu a pořiďte takový, který interiér doplní.

3. Zkuste si pohrát s osvětlením

S osvěžením obývacího pokoje nebo jakékoliv jiné místnosti pomůže osvětlení. Pořiďte si nový lustr nebo lampu ve vhodném designu. Vlastníte-li vitrínu, nechte do ní nainstalovat integrovaná světla a nasvítit vystavené předměty. Vsadit dále můžete i na zářivky v různých barvách, LED pásky apod.

Změnu osvětlení opravdu doporučujeme, protože i nepatrná změna je poté v interiéru vidět.

4. Minimalismus - schovejte zbytečné předměty

Změny v obývacím pokoji lze dosáhnout i odstraněním několika předmětů. Je dobré interiér nepřehlcovat jak nábytkem, tak i doplňky. Čas od času si tedy sedněte a udělejte si takovou inventurku, při které vyřadíte vše, co už se vám nelíbí. Vkus každého člověka se vyvíjí a postupem času mění. Je tedy v pořádku po čase vyřadit věci, které se vám sice dříve líbily, ale dnes už tomu tak není.

5. Váza s květinami dělá divy

Květinové aranžmá funguje vždy a všude. Vnáší do interiéru kousek přírody a příjemné květinové vůně dokážou navodit ihned lepší náladu. Pořiďte si do obývacího pokoje hezkou vázu např. v keramice, porcelánu, skle, betonu či kamenu. A vyberte ji v neutrální barvě nebo v odstínu, který perfektně zapadne do vybaveného interiéru. Pak už jen postačí pravidelně měnit kytice podle nálady nebo ročního období.

Děkujeme za poskytnuté informace k článku od firmy eAMADEO, která na svém e-shopu nabízí největší výběr koberců a dalších podlahových krytin.