Polštářky ze starých svetrů vám pomohou zútulnit domov v podzimním a zimním období, kdy vlna jako materiál dostává v interiéru zelenou. Knoflíky a různobarevné lemování nejsou překážkou, naopak je můžete nechat na polštářku vyniknout coby ozdobu. Nemusíte se přitom omezovat na klasický hranatý tvar, ze svetrů mohou být zvířátka všeho druhu nebo třeba veselý sněhulák.

Svetr může rovněž posloužit jako čalounění - stačí ho přetáhnout přes starou židli či stoličku a zespodu upevnit sponkovačkou. Jak uvidíte v galerii, svetrem se dá potáhnout i stínítko na lampu.

Ze starého svetru jednoduše vyrobíte měkký pelíšek pro domácího mazlíčka. Rukávy naplníte polštářovou výplní, stočíte je do kruhu a sešijete k sobě manžetami. Tím bude pelíšek ohraničen. Dno pak bude tvořit samotný svetr, který k rukávům zespodu přišijeme a pro větší měkkost také vycpeme polštářovou výplní.

Kousky ustřižených rukávů se mohou uplatnit jako originální obaly na květináče, hrnky nebo lahve vína. Roztřepené strany jen přehneme a zapošijeme. Obal můžeme dozdobit výrazným knoflíkem nebo dřevěnými korálky.